Straf

Ik heb straf gekregen van mijzelf, gewoon omdat ik zelf vind dat het nodig is. Ik heb iets heel ergs gedaan en ja dan moet je op de blaren zitten, oorzaak en gevolg. Ik heb te hard gereden op de weg. Waar ik 50 mocht daar ging ik 57 km per uur en ze corrigeren dit dan naar 54 kilometer per uur. Ik denk dan altijd…er zit dus een ijkfout in de apparatuur. Een boete van 33 euro en die zet ik dan weer om in brandstof voor mijn auto en dus is mijn straf om 12 dagen op de fiets te moeten deze maand in plaats van met de auto. In mijn ogen een veel betere straf dan een boete. Ik zou zelfs een gesproken boodschap kunnen inspreken en elke keer dat ik de fiets pak zegt mijn fietscomputertje: weer een dag om en nog… dagen te gaan, ik maak jou bewust van. Ik zou zelfs een kalender kunnen maken en dan elke dag een hokje openen, onder de hokjes afbeeldingen van verkeersslachtoffers en onder het laatste hokje een schatkist. Met zo’n boete kom je op de leukste ideeën. Ik word nooit kwaad om boetes, het doet mij altijd wel verdriet om verslagen te worden door flitsapparatuur… Alvast wennen aan de toekomst, verslagen worden door een robot en pret. Zo’n boete gaat natuurlijk over gedrag en eigen gedrag. Als je de manier verandert waarop je naar de dingen kijkt dan veranderen de dingen waar je naar kijkt. Tussen kijken naar je snelheidsmeter en doen zitten zeeën van tijd, bewust van.

Op de Griekse eilanden is nog weinig te merken van de geldmalaise. Je kunt per boot altijd even op en neer naar Turkije. Kun je meteen even wat vluchtelingen meenemen die je tegenkomt, 1+1=2. Ik zat afgelopen weekend in wat cijfers en ik kwam tot de conclusie dat afwaarderen de toekomst gaat worden om nog naar een enigszins normale financiële wereld te gaan. Ik ben geen econoom maar… er zijn landen die er nog slechter aan toe zijn dan Griekenland. De grootste ellende is dat geld niet in landen zelf blijft en zo de motor nooit op gang kan gaan komen. Als je een auto hebt en je vier banden staan in een ander land dan kun je de motor starten wat je wilt, rijden gaat de auto niet… Vandaag de weg weer op met de auto en kijken of ik van de week wat kan fietsen, aan het weer zal het niet liggen, aan mijzelf wel…