De dochter of zoon van

Naar mijn schrijven van gisteren nog even verder over het opvragen van BVD/AIVD documenten.

Woensdag bleek ook maar weer dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar wat de BVD vroeger over ze heeft geschreven. Mensen worden mondiger en je hebt het internet. Woensdag hoorde ik ook een verhaal van een vader die destijds gevolgd is. Zijn zoon ondervindt daar nog steeds hinder van. Vreemd genoeg blijf je toch onder een soort toezicht. Onverklaarbaar, want je kunt het niet helpen als je “de zoon van” bent. De vader gaat daarom ook zijn documenten opvragen voor meer duidelijkheid.

We zaten al te grappen dat de AIVD nog maar even moet wachten met de bezuinigingen als iedereen zijn documenten wil gaan opvragen.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor als je de zoon of dochter bent van een veroordeeld persoon. Op een gegeven moment wil je toch weten wat je vader gedaan hebt, ook als hij bijvoorbeeld al is overleden. Het zou voor familie makkelijker moeten worden om de documenten en de dossiers in te zien. Er zijn ook veel vaders die niet eens weten dat ze een zoon of dochter hebben rondlopen. In de flowerpowertijd en ook nog een tijdje erna, zagen veel mannen door de drugs het kind niet meer, laten we maar zegen. Ik kwam laatst ook iemand tegen die zich er volkomen van onbewust was geweest dat hij nog een kind had rondlopen op deze aardbol. Komt in alle lagen van de bevolking voor. Er zijn niet voor niets zoveel programma’s hierover gemaakt voor de televisie.

Stel ze willen DNA afstaan verplicht gaan stellen. Stel je zou dat allemaal mogen analyseren? Ik denk dat je niet meer bijkomt van het lachen. Je weet precies wie met wie naar bed is geweest. Sorry, even filosoferen.

Het is sowieso erg lastig als je het kind van een bekend iemand bent. Je krijgt algauw een stempel op je. Ben jij de zoon of dochter van? Soms wordt wel eens vergeten dat die zonen en dochters absoluut niet op de vader of moeder hoeven te lijken. Het kan natuurlijk ook positief werken als opstapje, als je een bekende ouder hebt. Ook weer vanuit meerdere invalshoeken te bekijken.

Genoeg, ik ga weer op pad, Nederland in. Met in mijn hoofd,  Andere Tijden van Boudewijn de Groot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Qq1ta5

Please type the text above: