Doordraaien is niet erg of wel?

De eerste Kerstkaart heb ik binnen en de tekst hierop wil ik toch even bewust met jullie delen. “De wereld draait door in 2013 en wij draaien mee of door ??” Hoe leuk en toepasselijk! Bewust nagedacht door iemand. Ik sta volledig achter deze mooie Kerstgedachte. Ik kan niet wachten tot het jaar 2013, dit gaat een heel belangrijk jaar worden! Ik hoop dat wij met zijn allen bewust gaan meedraaien.

Toch mag je af en toe best doordraaien. Ik heb hier van de week met een ervaringsdeskundige over gesproken. Als je woede in je hebt dan lucht het verschrikkelijk op om thuis wat serviesgoed stuk te gooien. Dus als iemand nog een 2e hands servies voor mij heeft dan wil ik dit advies met liefde eens bewust gaan uitproberen.

Doordraaien deed ook de schutter in Amerika. Dit moeder en zoon probleem, had beter uitgevochten kunnen worden met serviesgoed in plaats van met wapens.

Ook doordraaien of meegaan met je tijd? Van de week was ik in Best. Nou moet ik altijd een harde strijd leveren om ergens een hapje te gaan eten. Vooral de McDonald’s  wordt alleen door mij als aantrekkelijk gezien. Of het nou aan mijzelf lag of aan de heel lang geleden gegeten trek, ik kreeg het voor elkaar. Bij de McDonald’s staat bij binnenkomst een personeelslid bij de deur. Aardig denk je dan? Maar hij verwijst je door naar de McDonald’s bestel zuilen. Je kunt daar bekijken wat je wilt eten en meteen betalen. Met de bon kun je bij de afhaalbalie je bestelling afhalen. Bij de andere balies kun je nog wel gewoon live met een personeelslid praten en je bestelling doen.

Ik wil altijd graag weten waarom, dus ik weer in de IPLH. (in positie lullen houding) Er staan zo’n 100 van die zuilen in Nederland. Het wordt gedaan om de grote lange rijen bij de balies te verminderen. Dus klantvriendelijk. Voor de personeelskosten maakt het niet uit. Er moet nu zelfs iemand bij de ingang staan om de zuilen uitleg te geven en hiernaar door te verwijzen. Zeer vriendelijke uitleg heb ik gekregen, niets mis mee.

Maar weer werd ik mij ervan bewust dat het voor de sociale omgang weer niet goed is. Je spreekt elkaar niet meer. Ik ben mij er wel van bewust dat je voor een goed gesprek niet naar de McDonald’s moet gaan, maar toch. Hetzelfde als de zelfscan kassa bij de supermarkt.

We gaan dus naar de tijd toe dat niemand meer aan je vraagt: hoe gaat het? Weertje buiten hè? Druk op de weg? Leuke schoenen heb jij aan, waar heb je die gekocht?

Heel bewust maak ik nog geen gebruik van al die zelfscan kassa’s en zuilen. Bewust ga ik naar een personeelslid bij de kassa. Ook al lacht ze niet en zegt ze niets zinnigs, dan nog doe ik het. Bewust weer anders dan andere mensen of gewoon mijzelf? Ik denk het laatste……

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

o9txB

Please type the text above: