Je bent wie je bent en je mag zijn wie je bent

Ik was van het weekend in Haarlem en ik dacht te weten wat ik zou gaan schrijven hierover, maar dat wordt toch net even anders. De week is nog lang, dus ik kan nog meer schrijven. Ik volg mijn hart.

Ik las namelijk dat de man die ze op zo’n voetstuk zetten, de paus in Vaticaanstad, weer een “leuke uitspraak” had gedaan. Zoiets als de Kerstboom bij je thuis, ook op of in een voetstuk, alleen straalt die boom vrede uit. Volgens de paus zijn euthanasie, abortus en homohuwelijk zware bedreigingen voor de vrede. 

Afgelopen weekend was het in Haarlem Kerstmissie. Overal in de stad waren de kerken open. Op straat bijna 100 vrijwilligers, er klonken Kerstliederen, er was chocolademelk en glühwein. Ik kreeg op straat een bloem. Ik ben toen met een van de vrijwilligers in gesprek gegaan. We hebben op straat lang met elkaar staan praten. Allebei bezig op onze eigen manier om de mensen proberen duidelijk te maken dat liefde voor elkaar zo belangrijk is, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt. Hij vanuit het geloof en ik vanuit mijn visie, hoop, vrede en bewustzijn. Ik mocht een kaartje trekken en daar stond op: je bent prachtig……………leer je maker kennen. Bewust worden van en je energie en liefde uitstralen naar andere mensen. Een van mijn mooiste momenten in Haarlem van dit weekend.

Later ben ik met mijn vriendin nog een kerk binnen gegaan. Er begon net een middagdienst. De pastoor begon met de woorden: iedereen is welkom in onze kerk, neem alsjeblieft plaats. Ik vond dit prachtig gesproken.

Maar een dag later lees ik dat de paus zegt dat het homohuwelijk een zware bedreiging is voor de vrede. Kan iemand mij helpen? Wat snap ik weer niet???

De een zegt iedereen is welkom en de ander van hetzelfde geloof zegt van niet!

Hier kan ik nou bewust om huilen, tranen met tuiten.

Voor alle duidelijkheid: bij mij thuis is iedereen welkom, op mijn weblog mag iedereen meelezen. Als je maar open staat voor hoe de ander is en leeft. Je mag je mening hebben en je eigen visie. Je bent wie je bent en je mag zijn wie je bent. Wees je ervan bewust dat wat jij uitstraalt je ook overbrengt op iemand anders. Samen met elkaar.

Ik leer zelf continue van andere mensen en blijf mijzelf de spiegel steeds voorhouden, zal de paus geen spiegel hebben? Leuk cadeau voor onder de Kerstboom?

Zware bedreiging voor de vrede zijn de mensen zelf, die bewust aan deze bedreiging meewerken.

Ik zeg bewust AMEN.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6hP1

Please type the text above: