Flex geboren op aard

Ik heb er dit jaar wat mensen bijgekregen en zo ook een oma met humor. En zo samen met oma op stap om de kerstboodschappen te doen en om te lachen. Oma was naar een kerstmiddag voor ouderen geweest en ik sprak met haar over wat ik van wat andere ouderen ook had vernomen. Er wordt aan voorbij gegaan dat veel ouderen nog een aardig denkniveau hebben en mee zijn gegaan met hun tijd. Er zijn ouderen die je gerust een VWO kerstvoorstelling kunt voorschotelen en ik vind het dan ook niet zo gek dat wat ouderen er bewust voor kiezen om op hun kamer of woning te blijven en niet naar een kerstmiddag willen gaan. Natuurlijk gaat het ook om het samenzijn en de gezelligheid en grijs haarstukje af voor de vrijwilligers en een gegeven paard uit de kerststal… Ik stel mij dan zo voor dat ik 90 jaar ben en dat er iemand voor mij staat met een tamboerijn en dat ik mee mag zingen met een Nederlandse hit van vroeger en alle ouderen klappen dan mee uit de maat. Ik zou misschien met rollator en al gillend de zaal uitlopen als mijn brein dan nog goed zou werken. Het is natuurlijk net als overal, je kunt niet iedereen tevreden hebben. Ik kom met alles steeds weer uit dat je mensen niet over een kam kunt scheren en misschien is dat wel kort door de bocht en samengevat het jaar 2015. En wat te denken van alle oude winkelketens die zo voor de kerst het licht dempen of alsnog uitdoen? Ik blijf het vanuit menselijk oogpunt onsympathiek vinden om zulk nieuws voor de feestdagen naar buiten te brengen. Mensen tijdens te feestdagen wakker te laten liggen van hun baan is Ebenezer Scrooge gedrag en als je de goede geest hebt dan breng je zoiets na de feestdagen naar buiten toe. Ik denk dat er nog veel geesten uit de fles zullen komen in het nieuwe jaar en oude winkelketens of doorstarten of weg zullen gaan. Nieuwe formules en lagere lonen en korte contracten zullen in het nieuwe jaar doorzetten. Flex en of mensen daar blij van gaan worden? Ach, er zijn altijd nog ergere dingen in de wereld, zoals een stervend warenhuis met beveiliging omdat de cadeaubon niet meer geldig is… Ten minste houdbaar tot of ten minste verzilverbaar tot zijn zooooo 1995, de flex cadeaubon is geboren zo op kerstavond 2015.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

wXaQ

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>