Benoemingssamenleving

Het jaar is pas een week uit en ik las gisteren dat de benoemingssamenleving weer terug is. Asielaanvraag gedaan en verblijfsvergunning verstrekt of zoiets. Ik graven en graven in mijn geheugen en wanneer zijn wij deze benoemingssamenleving dan verloren? Jaren 60, 70 en 80 en zweven we dus al die tijd ergens met onze beentjes los van de grond? Nu al het woord van de maand januari en de maand is net begonnen… Niet wegkijken en de dingen en gebeurtenissen benoemen zoals zij zijn met feiten, tja. En als je geen feiten hebt dan maak je er een vragende vorm van en opgelost. Ik ga hem zelf wel even opslaan voor een latere spelvraag, de benoemingssamenleving keerde terug op 1 januari 2016. Mag je zelf dan ook verzoeknummers doen om dingen te benoemen? Dat je bijvoorbeeld naar een televisiezender eens de vraag stuurt om een van de grootste rampen in het nu eens te benoemen, namelijk de methaangasramp in de buurt van Los Angeles? Per uur lekt er 50.000 kilo methaangas en het lek is tot nu toe oncontroleerbaar. Onze code rood voor ijzel op de weg zakt er bij in het niet. En op een milieutop kun je samen allemaal leuke dingen bedenken, oncontroleerbare toestanden doe je helemaal niets aan. Zo zie je maar weer eens dat de wereld niet zo maakbaar is, wat mensen wel eens denken. Nederland is voor een half jaar nu voorzitter van de EU en als de benoemingssamenleving dan toch weer terug van weggeweest is… Ik mag dan misschien wel benoemen dat Nederland wel eens het laatste land kan zijn in de geschiedenis als voorzitter van de EU? Oké, het is geen feit en daarom een vraagteken erachter. Ik denk dat door de volksverhuizing van nu de EU gaat vallen en dan hebben we Engeland nog die exit EU kan gaan? Net op tijd mijn vraagteken nog achter deze zin gezet… Wel wennen weer zo’n benoemingssamenleving en wat benoem je wel en wat benoem je niet, zucht. De stilte voorbij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

sR5v

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>