Symmetrie…

Symmetrie, ik was er de afgelopen week even mee bezig… Ik had zelf twee lampjes op zonne-energie in een totaal symmetrische omgeving, dacht ik. En toch ging het ene lampje een fractie later aan omdat er buiten de symmetrische omgeving geen symmetrie was door een struikje die net een stukje zonnestraal blokkeerde. Gelijkheid is maakbaar en als er stoorzenders zijn dan is er geen gelijkheid mogelijk, dacht ik. Neem de wereld, de klimaten zijn totaal verschillend over de wereld en dus ongelijk. In een deel van de wereld met veel stoorzenders moeten mensen dus een stap harder werken om dezelfde gelijkheid te behalen als in een deel van de wereld met minder stoorzenders. Net als in een hardloopwedstrijd, lig je ver achter dan moet je harder lopen om weer gelijk met de rest te komen. Of je laat het voor wat het is en bent tevreden met het resultaat, kan ook. Ik dacht er ook even aan met betrekking tot de Brexit en Europa. De wens is om alle landen gelijk te laten lopen in een mooi Europa en als er stoorzenders zijn dan zal er dus harder aan gewerkt moeten worden en pret. Ik vraag mij af en toe wel af als elk land met eisen en een eigen pakket aan maatregelen en uitzonderingen komt in hoeverre er dan nog sprake is van een Europa? Ik denk zelf dat je al blij mag zijn dat er in wat grote lijnen wat overeenkomsten zijn tussen de landen. De meeste mensen om mij heen zijn totaal niet bezig met Europa, alle ballen in eigen kring in de lucht houden en in de familie en vriendenkring komt eerst. En voor heel veel mensen is zoiets al een dag, avond en nacht taak tegenwoordig… al dan niet met medicatie of andere genotsmiddelen of rustgevende middelen. Als we nou alle breinen van de mensen nog eens symmetrisch vreedzaam konden laten lopen dan was er misschien wel overal vrede op de wereld, droomde ik even…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

bXX56g

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>