‘s-Hertogenbosch is leuk…

Wij waren gisteren een dagje in ‘s-Hertogenbosch, de stad van Jheronimus Bosch. Zondvloed en hel en visioenen uit het hiernamaals zijn zoooo leuk. En drommels er was een drijvende Parade op de Dommel, geïnspireerd op Jheronimus Bosch. Er was af en toe een zondvloed van regendruppels maar dat mocht de kunst niet drukken. Stroomafwaarts de Dommel af en de kunstwerken waren erg leuk om te zien. Een drijvend dak van een huis en wij stonden aan de waterkant te bedenken dat dit Nederland onder water is over wat jaren en pret. Niemand weet of Jeronimus Bosch krankzinnig of onder invloed was, geniaal was hij wel. Ik denk dat er in het nu meer echte krankzinnige mensen en onder invloed rondlopen dan in zijn tijd… Het was een verademing om een Parade te zien op het water zonder sponsoring op de kunstwerken. En de grap van de dag was natuurlijk dat wij deze Parade al in de zak hadden voor dit jaar, mocht de botenparade in Amsterdam in juli niet doorgaan. s-Hertogenbosch is een prachtige stad en de winkels zijn erg leuk. Tot onze stomme verbazing gingen er veel winkels om vijf uur dicht. Na de vraag naar het waarom begrepen wij het wel, terrasjes, genieten en beleid en misschien nog iets van geloof… Ja, in ’s-Hertogenbosch is het erg gezellig en de terrasjes zijn daar super leuk en de mensen zijn erg vriendelijk. Wij waren nog even in de Sint-Janskathedraal en vooral het orgel daar was prachtig. Ik wilde eigenlijk even de preekstoel op, eromheen lopen was ook goed. Wij waren met de trein gegaan en zo’n reis blijft echt hilarisch. En waarom stonden de poortjes op Amsterdam Centraal weer open? Het is wel erg menselijk dat de zwervers niet meer op straat hoeven te bedelen en gewoon in de trein hun ding kunnen doen. En hoe leg je in hemelsnaam aan toeristen uit hoe de treinen in Nederland werken? Zelfs voor ons was het al zoeken naar de treinen op de juiste perrons en toeristen vragen je dan waarom bepaalde treinen niet rijden. Geen idee, stond niet op de borden, gewoon Utrecht en de werkzaamheden overal de schuld van geven dan maar en pret. En hoe leg je aan een toerist uit dat silence op de ramen van een treincoupé… De trein is leuk en de bus in Amsterdam nog leuker, wederom toeristen die niet in de bus mochten omdat ze niet de juiste OV kaart hadden, mensen begrijpen er niets van. En na de treinfluit dat fluiten niet meer instappen is gaan we nu verder met de roltrappen. Iedereen rechts op de roltrap zodat mensen met haast er links kunnen passeren. Op reis in eigen land is echt heel leuk en Bosschebollen zijn dan misschien calorie bommetjes en zondig, wel heel erg lekker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

opkwnr

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>