Regen, regen en regen…

Mijn zomerhit in regenachtig Nederland is nu Willy William met Ego, echt een vrolijk nummer voor in de auto met de ramen open. De vrolijkheid maak je zelf en met de hoop dat de rest van de wereld ook eens vrolijk kan gaan worden. Vandaag weer een dag met regen en regen en regen, allez, allez, allez! Ik was laatst bij een vriendin en zij liet mij de Earth Song zien van Michael Jackson, zij was daar live geweest bij een concert van hem in Nederland en iedereen stond toen bijna te huilen bij dit nummer. Inderdaad wel dramatisch om te zien met die tank op het podium. Zangers, kunstenaars, schrijvers, iedereen probeert volgens mij zijn eigen boodschap te verwoorden of uit te beelden. De afgelopen week was er het overlijden van een Engels parlementslid en ik vond de woorden van haar man erg mooi. Haat is nooit ergens goed voor. Helaas bestaat het leven uit zwart en wit en soms zit er nog wat grijs tussen, altijd zo geweest als je de geschiedenis bekijkt. Ik had de afgelopen tijd wat gesprekken over boeken en of een nieuw boek kopen onder materialisme valt… Ik vond van niet want een boek is kennis voor de geest. Ik koop de meeste boeken 2e hands, of leen een boek en ik koop heel af en toe een nieuw boek. Op aanraden van mijn oude vriend van in de negentig jaar een nieuw boek gekocht in s-Hertogenbosch. Ik heb een bewust lijstje met nieuwe boeken die ik nog graag wil kopen. Zoni, de autobiografie van Zoni Weisz, lekker om te lezen op het strand. Een van mijn vriendinnen vroeg of ik ook nog wel eens normale boeken las, zij vond mijn boeken maar zwaar. Voor de een zwaar misschien, voor mij ontspanning en zo is iedereen anders. Mijn oude meneer kende Zoni nog van vroeger en het sluit mooi aan bij de verhalen die hij mij vertelde over de oorlog. Zo in het nu te zien hebben weinig mensen iets geleerd van de oorlogen die wij al hebben gehad maar dat is een ander verhaal. Heel veel dingen doe je niets aan in de wereld en ook het klimaat blijft mij boeien. Ik las dat er bij mij in de buurt plannen zijn om rijst te gaan verbouwen, geweldig. De omstandigheden zijn of gaan anders worden en dan kijken naar wat wel mogelijk is, super. Ik snap een ding nog niet helemaal. Een van mijn vriendinnen is eind augustus jarig en zij vraagt aan mij altijd bolchrysanten. Ik weet nog dat die er altijd net waren zo eind augustus met haar verjaardag. Ik zag ze nu al bij een winkel staan? Najaarsplant? Het is toch zomer? Ik nog kijken of ik kon ontdekken uit welk land die planten kwamen…tevergeefs. Veranderingen zijn soms leuk en soms niet. De komende week gaat over de Brexit en of het nou een ja of een nee gaat worden, de wereld zal door deze uitslag heus niet vergaan… denk ik dan… allez, allez, allez.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

iTX12l

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>