Veuls te veul…

Mijn leven gaat af en toe ook niet over rozen en het is dan zaak om er het beste van te maken. Ik zat laatst in twee onwenselijke situaties en hoe ga je er dan mee om? De een losgelaten onder het mom van dat mensen nou eenmaal hersenafwijkingen hebben en dan rare dingen doen. Bij de andere situatie kwam er gelukkig wel hulp. Gewoon in eigen land en dan geen kant uit kunnen en alle oplossingen proberen en er dan achter komen dat er soms even geen oplossing is. Nou wel alle opties geprobeerd en na wat tijd kwam er gelukkig hulp en dus een verlate oplossing en pret. Heel veel dingen overkomen mij gewoon en het enige is er lering uit halen en hopen dat het mij een volgende keer niet gaat overkomen. Met vallen en opstaan wordt Ingrid wel groot en met de nodige zelfspot. De afgelopen week ging het weer eens over polarisatie en haat. Ik kijk wel eens om mij heen en of het nou in gezinskring, familiekring, burenkring, kennissenkring of onbekendenkring is, wat mensen hebben korte lontjes. Er gaat bijna geen week voorbij dat ik wel ergens tegen een ruzie, conflict of meningsverschil aan hobbel. Niet dat zoiets erg is, als het zich gaat vertalen naar geweld wel! In deze tijd is natuurlijk ook alles te lezen via het internet en is de wereld wat dat betreft klein, voor mij een uitkomst dat ik niet steeds onbeperkt internet heb en pret. Van de week had iemand het bij het strand over de ruimte opzoeken. Ik denk zelf dat zoiets al zou schelen, minder mensen op elkaars lip en meer ruimte. Feit blijft gewoon dat er nu veuls te veul mensen op deze aardbol zijn. Veuls te veel klinkt best leuk, bewust in de spreektaal waargenomen de afgelopen tijd. De wereld mist ook wat grote voorbeelden die er vroeger wel waren. Maar ja wat je ook zegt of schrijft, je doet het nooit goed, zo voelt het. De grootste wereldverbeteraars van vroeger werden toen ook al vastgezet of om het leven gebracht, best raar eigenlijk. Misschien is de oplossing wel een robot als de nieuwe Martin Luther King, twee stuks ontwerpen en als de een door haat er niet meer is dan kan de ander het overnemen. Best triest eigenlijk als het zover zou komen, veuls te triest…not my dream.