Wat gaat er in zo’n hoofd om?

Zo de Kerstdagen zijn weer om! Er is niets veranderd, behalve dat heel Nederland bewust of onbewust weer wat geld lichter is. Iedereen heeft gezellige dingen gedaan en heeft zijn best gedaan om er iets van te maken. Alhoewel?

Opvallende berichtgeving deze Kerstdagen, vond ik een paard in Budel dat een zwembad was ingegaan. Ze weten niet hoe het paard erin terecht is gekomen. Dankzij de brandweer en een dierenarts is het goed afgelopen. Wat zal er dan in het hoofd van zo’n paard zijn omgegaan? Dacht ie: lekker weertje, laat ik eens een duik nemen? Of: ik heb geen schaatsen, dus voordat het water bevriest ga ik maar even zwemmen? Of gevalletje van aandachtstekort? Of geschrokken van vuurwerk?

Ook opvallend, dat een 93 jarige man gewond is geraakt bij een woningoverval. En een man in een scootmobiel mishandeld en beroofd. En woninginbraken tijdens de Kerstdagen. Wat gaat er dan in je hoofd om, als je dit soort misdrijven pleegt?

Zelf vraag ik mij af, wat gaan we doen met de Kerstdagen? Ik kom dan op een filmpje pakken, een alleenstaande vriend laten aanschuiven aan tafel en wat eten met familie.

En ook al heb je niet veel geld, dan kun je toch met de Kerstdagen altijd wel ergens aanschuiven als je dit wilt. Of je kijkt televisie of leest een boek. Of je bedenkt iets anders leuks.

Wat gaat er dan in je hoofd om, als je bedenkt dat je eens een 93 jarige man gaat beroven? Is dat: hij is oud en heeft lang genoeg van zijn centjes alles kunnen doen? Of: hij is zwak en ik ben sterk? En als je een man in een scootmobiel beroofd? Wat zullen we eens gaan doen met de Kerstdagen? Het moet wel iets zijn waar we het nieuws mee halen hoor! Wat gaat er dan in je hoofd om? Is dat: hij kan toch geen kant op? Of ze gaan hem toch korten volgend jaar, laten wij dat nu alvast maar doen? En inbreken tijdens de Kerstdagen? Mijn moeder zegt dat ik meer naar buiten moet, bij mijn games vandaan? Lekker de frisse buitenlucht in en ondertussen kijken wie er weg zijn met Kerst? Wat gaat er toch allemaal in die hoofdjes om?

Wij zijn naar de film The Hobbit geweest. Gaat ook over goed en kwaad met dwergen, elfen, aardmannen, draken en adelaars De film is vooral na de pauze erg goed. Lekker genieten met je 3D bril op je neus.

Misschien toch volgend jaar een project X Christmas feestje organiseren voor alle mensen die de hoofdjes leeg willen maken van slechte gedachten? Paarden zijn ook welkom!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

XemBu1

Please type the text above: