Dieren zijn niet zo dom

Gisteren was ik op een feestje en daar liet ik wat ballonnetjes op. Toen ze door hadden dat ik er wel eens over kon gaan schrijven, viel het even stil. Stil maar hoor, als ik iets heb geleerd dit jaar, dan is het wel dat je niet alles kunt zeggen en opschrijven. Gelukkig zijn er altijd nog de dieren, die nog niet kunnen praten en waar ik dus gewoon over mag schrijven. Dus gewoon even een leuk bewust stukje in deze sombere dagen.

Uit een stal in Houten was een kudde koeien ontsnapt. Na drie kilometer lopen doken ze de gracht in. Geweldig toch? Leuk berichtje! En ik zei nog zo, geen bommetje! Ik moet er zelf niet aan denken om midden in de nacht drie kilometer te moeten lopen, maar meerdere poten maakt lopen licht. Het zou nu winter moeten zijn  maar het is nat en zacht. Dus die beesten denken ook, hup naar buiten met die geit, o nee, koeien. Net als dat paard van de week, lekker even zwemmen. Als we maar voor het melken weer terug zijn op de boerderij. Maar ook koeien hebben geen privacy meer en dus werden ze gezien. Ik zou als ik een koe was, het de volgende keer bij de badkuip op de boerderij houden. Lekker dichtbij en de kans op ontdekking is kleiner. Wel op je beurt wachten, de zeep en spons doorgeven en je eigen haren uit het putje verwijderen.

En in China is een aquarium gebarsten. Dit aquarium stond in een druk winkelcentrum toen het glas brak. De tienduizenden liters water kwamen als een vloedgolf over de bezoekers heen. Alleen wat  mensen gewond, viel mee. Erger is dat haaien, schildpadden en vissen om het leven zijn gekomen. Achterstallig glas onderhoud. Nou ik denk dat die haaien het gewoon zat waren en de rest van de dieren hebben opgestookt om net zolang tegen dat glas op te beuken totdat het stuk zou gaan. De Chinese economie draait niet zo lekker en ze zagen de bui al hangen dat ze naar een kleiner aquarium zouden moeten. Of erger nog, verkocht zouden worden op een veiling omdat het winkelcentrum failliet zou gaan. Deze dieren hebben bewust voor een dierenopstand gekozen en gestreden voor wat ze waard waren. En soms bekoop je dat met de dood. Alleen een plein ontbrak.

En je zal maar een kameel zijn en in het Friese Kollum wonen. Oud- voetballer Andy van der Meyde zou daar zijn boek signeren. Omdat er een kameel in zijn boek voorkomt, kwam iemand daar op een geweldig idee. Laat hem een ritje op een kameel rijden! Maar de Partij van de Dieren kwam tegen die reclamestunt in verzet. Het ging dus niet door. Nou ben ik een kamelen deskundige, ik ben ooit een keer door zo’n beest belaagd. Het beest vond mij zo leuk, dat ie steeds vriendelijk aanviel. Hetzelfde gedrag dat Andy van der Meyde vroeger met voetbal en vrouwen had. Aanvallen! Kijk, als je nou niet kunt rijden? Maar dat kan bij Andy het probleem niet zijn. Kameel een slechte dag en Andy een slechte dag, het had zo leuk geweest. Misschien een leuk nieuw programma voor SBS? Springen vanaf kamelen of met kameel en al van de duikplank springen? O nee, mag niet van de Partij van de Dieren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5U4H1

Please type the text above: