Vakantiegevoel…

En zo zwerf ik de week van hot naar her met mijn rugzakje. Een van mijn vriendinnen kreeg van mij het vakantiegevoel. Ja, laat het huishouden nou het huishouden, wandelen en ergens een drankje doen en genieten. Op het strand de schoolklasjes met een dagje uit, enig. Wij gingen vroeger naar de boer toe met de klas. Een klein meisje liet mij vol verbazing een kwal zien, kinderen die de bijzonderheid en schoonheid nog zien van een kwal op het strand. Een ander opvallend ding en een waarvan ik hoop dat het niet gaat doorzetten, de privéstrandjes… Wie beslist dat een stuk strand opeens niet meer voor iedereen is maar privé? Zelfs in de natuur en in de recreatie worden de verschillen tussen arm en rijk groter… Heersen over de natuur en de aardbol,veel plezier, ieder zijn ding, niet mijn ding. Er was hier aan zee laatst een mini vloedgolfje, zomaar opeens, niemand zag hem aankomen, de zee heerst, denk ik dan. Beheersen is een ander ding en vooral als je een vriendin helpt met behangen. Jezelf beheersen om elkaar achter het behang te plakken en pret. Wat een ellende zo om de verwarmingsbuizen heen… Het resultaat was wel mooi en nu de gang nog op een regenachtige dag behangen. Regen is wel gewenst voor de natuur, het is uitzonderlijk droog in ons landje. Na het behangen ging de barbecue aan en een mooi einde van een klusdag in mijn vakantie. Het blijft voorlopig mooi weer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

iTaJhZ

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>