Tenzij…

Ik stond het afgelopen weekend te genieten in Aalsmeer van een fantastische vuurwerkshow. Het was een heldere hemel en er waren heel veel sterren te zien. Het vuurwerk, de verlichte bootjes en mensen op het water, een sprookje. Ik durf het woord droom niet meer te schrijven, voor je het weet zit je zonder land als dromer Ik voorspel een nieuw land binnenkort, droomland, o wacht is er al niet zoiets? En afgelopen weekend ging er ergens anders weer een raket de lucht in… Een raket met een beving van de aarde als gevolg. De aarde beeft al genoeg dus ach ja, een beving meer of minder maakt dan niet uit… En echt waar, de vraag kwam echt bij mij op, zouden mensen die op zo’n manier raketten voor de test de lucht inschieten nog wel kunnen genieten van een mooie vuurwerkshow in Aalsmeer? Wat een wereld. Ik heb het toch al niet zo gezellig de afgelopen tijd, dingen zitten een beetje tegen. De Nederlandse hockey dames en heren waren Europees Kampioen geworden, fantastisch. Ik heb echt in elke krant zitten zoeken om erachter te komen waar de huldiging zou zijn en gewoon niet gevonden. Ik zoeken op rondvaart gracht en live televisie uitzending, helemaal niets en buitengewoon ongezellig. Misschien een keer in het voorjaar en een keer in het najaar alle mensen groots huldigen die in de sport iets moois gebakken hebben? O wacht, is er al niet zo iets op de televisie met bakken en Holland? En tot overmaat van ramp kwam er gisteren het ongezellige bericht binnen dat de zorgkosten volgend jaar weer omhoog gaan. En daar stond echt bij dat het de schuld was van het zorgpersoneel. Door de verhogingen van de salarissen in de zorg gaan de premies en bla bla bla omhoog. Ik kwam echt bijna huilend binnen bij een klant, wehhhhh, het is mijn schuld, wat een ongezellige dag… En 5 oktober is er een staking van het basisschoolpersoneel en een van de redenen voor deze staking is meer salaris. Ik zie het al voor mij, na de herfstvakantie komen alle leerlingen binnen in een leeg klaslokaal. Ja jongens en meisjes en alles wat daar niet onder valt, de juf heeft meer salaris en jullie hebben nu geen meubilair meer, het geld moet ergens vandaan komen, is mijn schuld, wehhhhh. Tenzij het nieuwe kabinet…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

XURThK

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>