Even weg…

Vakansie en samen met mijn reismattie eens zitten te kijken naar iets leuks voor een paar dagen binnen ons budget. Met de regen in Nederland was de bestemming snel gevonden, Spanje. Geen koffers mee en leven met en vanuit de rugtas. Grote pret thuis bij het wegen van de rugtassen, die van haar was zes kilo en die van mij vier kilo. We hadden er voldoende aan, gewoon efficiënt inpakken. Volgens mijn vriendin mocht de aansteker niet mee met de handbagage en tot mijn verbazing verkochten ze na de douane wel aanstekers met Amsterdam erop. Misschien voor de aankomst mensen? Voor ons was het niet echt duidelijk allemaal. Wij hadden dankzij Schengen geen paspoortcontrole op Schiphol, alhoewel men daar wel mee bezig is. De volgende keer mijn haren even kort knippen voor op reis want mijn lange haren werden zowel heen als terug gefouilleerd bij de douane. Mijn reismattie lachen met haar kortere haren. Het woord haardiscriminatie was geboren. Vliegen is voor mij bijzonder en ik heb genoten, vooral op de heenreis bij het raam. En toch is een telefoon dan prettig voor de navigatie naar het goedkope dak boven ons hoofd. Wij zaten in Sevilla en deze stad was voor ons erg moeilijk qua de weg vinden… Allemaal smalle straatjes en dan was er een punt waar er weer vijf smalle straatjes op uitkwamen en dan verderop weer zo’n punt waar er weer vijf op uitkwamen. De laatste dag hadden we een soort wedstrijdje gedaan, zij met de navigatie telefoon en ik met de ouderwetse kaart. Oefening baart kunst en mijn kaartlees diploma op zak… Het beste was gewoon slenteren en dan kijken waar wij uitkwamen. Wij houden ervan om midden tussen de mensen te staan en onze woning was super. De koffiebar onder ons ging al heul vroeg open en die tegenover ons ook, de eerste avond de club om de hoek muziek tot vijf uur, midden in de nacht de veeg en spuitwagens, glasbakken legen, rolkoffers, taxi’s, bussen, heul veul mensen, een fanfare met processie en in de straat tegenover ons was een tippelzone. Wij hebben genoten van het zo midden in de stad. Sevilla is een heerlijke gewone en gezellige stad. De mensen lopen hier nog met de telefoon in de zak en bij ons zit de telefoon aan de hand vast, aldus mijn reismattie. Wij hebben echt ons tempo wel aangepast aan de hoge temperaturen in Sevilla. De zon, geen jas aan en lekker laat eten, echt genieten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

v00f

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>