Houdbaar tot…

Het was de week van de buikpijn en hoofdpijn en overgeven… Er zijn veel mensen ziek en ik mocht onverwachts meedoen. Een dag met permissie en een dag met verlof thuis en toen ging het weer. Waarom de vrijdag er nog niet lekker bijgenomen? Het was niet nodig want het werken ging weer… Het was wel een luxe dat mijn ouders even een paar boodschapjes voor mij deden. En het is dan best verstandig om na zo’n aanval even een rustig weekend te houden. Ik heb Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen gelezen en helemaal in een deuk gelegen. Erg herkenbaar voor mij en voor iedereen die wel eens in het verzorgingshuis komt… Het is best humor dat de serie op de televisie zo laat komt dat de helft van oud Nederland al slaapt of in slaap valt, best jammer en naar de herhaling is het echt zoeken voor de oudere doelgroep… bewust geworden van. Ik had vorig weekend in Dordrecht een stenen figuurtje met bungelende beentjes gekocht voor oma en op zaterdag dit beeldje even naar oma gebracht. We zijn begonnen met een beeldje en nu zit het huis al overvol met deze vrolijke bungelende beentjes beeldjes en pret. De televisie ging een keer niet meer aan met de afstandbediening omdat er zoveel poppetjes zaten op de rand van het kastje dat zij de boel blokkeerden. Bij oma sperzieboontjes gegeten en de wereld weer eens doorgenomen en gezellig gekletst. Oma had net als veel oudere mensen geen idee waar #metoo over ging en ik ben de beroerdste dan niet om dan even wat beeldende uitleg te geven. Wat sommige dingen betreft gaan we echt terug de tijd in met mensen publiekelijk te veroordelen zonder dat er een rechtbank aan te pas komt, denk ik wel eens. Onderwerpen die vroeger in de blaadjes bij de kapper te lezen waren die komen nu continue overal voorbij zeilen. Ik hoef ze gelukkig niet te lezen en aan apparaten zit een uit knop. Ik dacht nog na over de houdbaarheidsdatum van een pak melk en de houdbaarheidsdatum van de mens. Komt er een keer een dag dat de mens over de uiterste houdbaarheidsdatum heen zal gaan? En wanneer komt deze dag? Tja, zoals veel oudere mensen zeggen, het zal mijn tijd wel duren…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

TsXt

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>