Op telkens weer som…

We gaan alweer naar het einde van de maand november een wat warrige maand voor mij. Ik kijk vaak naar de sterren in de lucht, een houvast als alle andere dingen debiel aan het worden zijn in mijn beleving. Zelf de gezelligheid maken en ik kan het nooit laten om in de schoenen van mijn ouders een chocoladeletter te doen… En ja, zij kunnen er dan om lachen en vinden het best leuk en lekker. Het kan zo simpel zijn allemaal… Voor mijn oppaskinderen een chocolade Sint met een bruin tintje op zijn gezicht en een Piet met een rood gezicht gekocht, ze lagen zo in de winkel. Ik ben er thuis pas bewust naar gaan kijken door alle ophef rondom het sinterklaasfeest. Het gaat de kinderen om de gezelligheid en het lekkers, ik hoop dat zij lang kind mogen blijven en later zelf gaan bepalen welke invulling zij aan hun gezellige sinterklaasfeestje gaan geven. Gezelligheid is af en toe ver te zoeken en met wat mensen toch wel de grootste pret om dingen. Stel we spelen Monopoly en ik bezit op een gegeven moment wat straten met heul veel huizen en ik ben mede eigenaar van een circuit in Zandvoort… Trek een kaart en op de kaart staat, u kunt wat huizen verkopen en daardoor enkele miljoenen verdienen om een Formule 1 op Zandvoort te gaan houden. Koop een Formule 1 op Zandvoort of ga door naar het NPO Journaal waarin u het eerste item bent. Tja, van die dingen en pret. Ik hoop trouwens wel dat de Formule 1 naar Zandvoort gaat komen want er gaat niets boven het geluid van twintig van die wagens bij elkaar. En ik was ook bezig met… De oude moeder van een vriendin van mij heeft een alarmsysteem van 32,50 per maand. Moeders drukt op de noodknop in de nacht en mijn vriendin krijgt alarm binnen. De thuiszorg kreeg het alarm niet binnen want ander knopje en ging dus niet naar haar moeder toe. Buurvrouw van moeders reageerde ook niet. Vriendin woont niet in de buurt en belt de politie die de deur ontzet, dus schade, en moeders in leven in de woonkamer aantreft. De wachttijd voor het verzorgingshuis voor moeders is van 7 naar 10 maanden gegaan. De vraag is dan…hoeveel kost moeders de samenleving in dit verhaal en hoe kunnen deze kosten minder worden. Mijn oplossing om haar huissleutel even bij mij te brengen voorlopig was een van de uitkomsten… Moeders is alleen geen som, moeders is in de eerste plaats een mens, daar zou het eerst eens bewust mee kunnen beginnen… 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

voh4bH

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>