Water deur door belast…

Eenmaal weer thuis, de bak ellende in de eigen gemeente. De precariodoorbelasting op drinkwaterleidingen. Ik las het eerst als een Engels woord, de precariodeurbelasting… Een fittie tussen de gemeente en het waterbedrijf en wie gaat dat betalen? Niet de smurfen, hebben we niet in de waterleidingen in onze dorpen. Mocht er bij iemand toch eens een smurf uit de kraan gekomen zijn, ik hoor het graag. Best hilarisch, er stonden ingezonden brieven in een van de plaatselijke krantjes. Er is in deze gemeente een overschot van gedrukte plaatselijke krantjes terwijl een van de belangrijkste levensbehoefte water is, tja. Boeren, burgers en buitenlui zoeken altijd naar oplossingen en zo ook hier in huis. Het scheelt al een boel water als wij gaan plassen en poepen op het openbare toilet bij het gemeentehuis. Er is daar ook een kraan en een waterfles van 10 liter is zo vol. Zo winnen we de precariodoorbelasting weer een beetje terug. O wacht openbare ruimte, straks gaan ze belasting heffen op het openbare gemeente toilet, zucht. Altijd de pret overal van inzien en het komt vast allemaal wel goed en anders mag je bij de waterleverancier in termijnen betalen, lief. En een van mijn vriendinnen in deze gemeente was ontploft. Een brief van de thuiszorg voor de cliënt, mantelzorger of familie om de stoep en oprit te vegen met sneeuw en om te strooien bij ijsvorming. Ik kan mij voorstellen dat als je zit te wachten als cliënt totdat iemand je komt douchen dat je niet eerst met de sneeuwschuiver het pad gaat ruimen en pret. Ik las de brief en de tekst was misschien een beetje ongelukkig gekozen voor de soms toch al wat overbelaste mantelzorger… Toch heeft de thuiszorg wel een punt, ik heb soms ook de grootse moeite om bij iemand aan huis te komen en ik weet dan dat er mensen in hetzelfde hofje wonen die goed ter been en arm zijn. Nou met de feestdagen geen gladheid dus voorlopig opgelost… Ik ben sinds een maand overgestapt op een nieuwe mobiele telefoon, de oude was nu echt op. Een goedkope telefoon en niet op afbetaling en met een nieuw goedkoop abonnement, past nu heul goed bij mijn leven. Ik krijg af en toe berichten van mijn nieuwe telefoonabonnementenleverancier en ik had met een vriendin pret over de tekst waarmee zij steeds afsluiten… Wij houden contact. Zoiets zeggen wij als vrienden en vriendinnen onder elkaar en best apart als zij zoiets zeggen… Heeft iemand daar soms met mij geknikkerd vroeger of duikt iemand opeens een keer naast mij aan de bar op? Ik ga binnenkort zelf eens contact zoeken met mijn nieuwe telefoonabonnementenleverancier, gezellig, leuke contacten erbij zijn altijd goed.