Telescoop…

De spreuk van de dag… Heb ik een telescoop en nu is Stephen Hawking dood. Het leuke bij mij is altijd dat als ik ergens iets meer van wil weten er iemand op mijn pad komt met raad of gereedschap. Iemand had nog een telescoop staan op zolder en afgelopen weekend het ding met de nodige hilariteit in mijn auto geladen en naar mijn zolder gebracht. Ik ga de telescoop eerst leren kennen en dan eens kijken of ik Stephen ergens als ster in de lucht zie schitteren. Er zijn mensen van wiens kennis veel te leren valt en Stephen Hawking was zo’n persoon voor mij. Het mogelijke einde van de mensheid door kunstmatige intelligentie, aldus Hawkins. Nou hier in huis is het ook het einde van een tijdperk doordat de techniek steeds vooruit gaat. Heel Nederland gaat om naar digitale televisie, het einde van de analoge wereld. Een kleine ramp hier in huis, hoe vertel ik mijn ouders dat ze aan een kastje moeten? Een nieuw kastje is een prikkel in huis… En toch doet het mij dan een beetje verdriet dat iets anders gaat worden en mensen er moeite mee hebben. Ik merk in het dagelijks leven dat mensen met heel veel dingen niet mee kunnen doen, om wat voor redenen dan ook. Misschien is het einde van de mensheid wel dichterbij dan dat menigeen denkt. Tevreden mensen mag blijkbaar niet, het moet meer en meer en anders en anders. Afijn, ik hoor dat ik niet de enige ben die de digitale tv en andere rompslomp voor mijn ouders en mijzelf moet gaan regelen, zucht. Ik kan zelf best zonder televisie, mijn ouders niet. En om de moet ellende compleet te maken… Er kwam ongevraagd een doosje met een lokale betaalpas door de brievenbus. Je gaat toch eerst eens vragen wie er zo’n pas willen hebben? En hoe groot is het besef van wat er bij inwoners in de gemeente leeft? Er zijn mensen die amper geld op hun gewone betaalpas hebben staan, bewust van. Ik heb hem netjes retour gebracht naar het bedrijf en persoonlijk afgegeven en daar konden wat mensen om lachen. Ik heb helemaal niets tegen ondernemers, wel tegen dit soort acties. Ik heb zelfs mensen nog uitleg gegeven dat de verpakking in de papierbak mocht en de pas bij het plastic. Ik hoop snel een andere planeet te ontdekken door mijn telescoop…het moet hier af en toe niet gekker gaan worden op aarde.