Gaap…

Ik kom slaap tekort. Ik zit nu bij helder weer naar de sterren in de lucht te kijken… Het is best grappig dat ik heel veel vallende sterren zie die met het blote oog niet te zien zijn, er komt heel wat ruimtestof op aarde terecht als ik het zo eens bekijk daar hoog boven mij in de lucht. De een gaat kantklossen en de ander gaat sterren kijken, ieder zijn hobby. Ik heb mijn ster nog niet gezien maar die staat er niet altijd. Verder waren hier gemeenteraadsverkiezingen en er was ook een laatste raadgevend referendum. En zo hadden wij een tijdje gratis politiek vermaak. Er waren hier na de telling 835 blanco raadgevende referendum stemmen en 81 ongeldige raadgevende referendum stemmen. En ja dan hebben wij de grootste pret, als kiezen tussen ja en nee al niet lukt… In mijn gemeente gaat er niet veel veranderen, de tijd staat hier stil. Het verkiezingsgras bij mijn buren was groener, wel veel veranderingen. Afijn het is weer achter de rug en we zullen zien waar het met ons verdeelde landje naartoe gaat in de toekomst. Van gemeenteraad is het een makkelijk ezelsbruggetje naar raad de plaat. Raad de plaat vanuit Zwolle, een leuk spel. Het is best moeilijk om platen te zoeken die weggestopt zijn in een mix en 1960 was best moeilijk voor mij, bewust luisteren. Er komt nu een 1980 en 1990 raad de plaat op mijn verzoek. Het is ook de tijd van feestjes en uitjes en gisterenavond met zijn viertjes weer eens lekker gezellig gedanst en bijgekletst. En ik weet opeens een verjaardagscadeautje voor iemand, een plasfles voor dames in de auto en pret. Na een totaal niet saaie week was het best lekker om de boel er even uit te dansen… We zetten hier in Nederland nog steeds de klok op zomer en wintertijd en de klok mag dit weekend weer een uur vooruit. Ik heb een stuk minder last van de zomertijd bij een feestweekend met onregelmatige tijden en weinig slaap, grappig.