Het jaar 2012 uit

We zijn somberder dan ooit volgens het SCP. Als ik al die stralende mensen zie die vuurwerk ophalen, dan valt dit toch echt wel mee! Ik heb pas veel later begrepen dat vuurwerk gewoon hier in Nederland te koop was, ha ha! Ik wist niet beter dan dat de mannen dit uit België en Duitsland haalden, in de zomer al. Ook toen knalde het hard, maar niet zo hard dat de ruiten eruit vlogen. Maar er waren toen ook nog veel open grasvelden om de boel op af te steken. Nu ga je tussen de huizen en auto’s een plekje zoeken. Een gezamenlijk vuurwerk zou mooi zijn, maar zo ontneem je de jeugd weer het plezier van zelf afsteken. Voor vuurwerk is ook weer een optie: bewust afsteken zonder anderen kwaad te doen. Ook hierin zal het besef weer vanuit de mensen zelf moeten komen. En voor echt gevaarlijk vuurwerk, een plan maken om de invoer hiervan te voorkomen. Samen weer aan werken, dit kan toch niet zo moeilijk zijn. Als dit mislukt is inderdaad de enige uitweg een gezamenlijk vuurwerk. Oorzaak en gevolg……..bruggen slaan….knopen doorhakken.

Ook leuk is de top 2000 op de radio en televisie. Muziek van vroeger. Ik ging toch eens nadenken wat ik zelf op nummer 1 zou kiezen. Is best moeilijk want er is zoveel goede muziek gemaakt. Ik kom toch op Orchestral Manoeuvres in the Dark met het nummer Joan of Arc. Dit nummer gaf mij toen ik klein was troost. Music is my first love, gaat voor mij wel een beetje op. In goede en slechte tijden zoek ik er vaak muziek bij. Dit jaar heb ik het vooral gezocht in de muziek van Gers Pardoel, Ramses en Emeli Sandé. Ik blijf het knap vinden als je muziek kunt maken en dan ook nog iemand zijn hart ermee kunt raken. Ik hou van bijna alle muziek. Zelf zou ik het wel leuk vinden als de Acid House in 2013 weer terug zou komen! (Can you feel it!)

Mijn laatste schooldocente zou trots op mij zijn, want ik heb een reflectieverslag gemaakt van mijzelf over het afgelopen jaar. Persoonlijk ontwikkelingsplan en plan van aanpak. Vooruit kijken is het motto. Ik heb een bizar jaar achter de rug waarin verleden en heden toevallig weer samen gingen. Dit jaar was voor mij een groot leerproces. Hoe het niet moest en hoe het wel kan. Ik ben bewust terug gegaan naar het 0 punt door bijna al mijn zekerheden op te zeggen. Nu werk ik vanuit het 0 punt weer naar de weg omhoog. Er zijn heel veel mensen op mijn pad gekomen. Mensen hebben geprobeerd mij richtingen op te sturen en ik heb heel veel opgestoken van deze mensen.

Vier vrienden hadden het juist met hun adviezen aan mij. 1: blijf dicht bij jezelf. 2: volg je eigen weg, er zullen mensen zijn die jou hiervan af willen brengen, niet naar luisteren. 3: jij beslist zelf wat je doet en niemand anders, werk naar je doel toe en stel dit indien nodig bij.  4: wijk van een bestaand pad af, volg je hart, kijk omhoog, sta open voor iedereen en weet dat je het niet alleen hoeft te doen. De 5e en 6e zijn van mijzelf: hard werken en dan kom je er wel en je bent nooit te oud om te leren.

Ze hadden gelijk en iedereen die aan mij heeft getwijfeld dit jaar had ongelijk. Ik ben nu een bewuste autodidact en ik leer op dit moment van alle mensen om mij heen en ik zal zien waar mij dit gaat brengen. Een kruising tussen politiek, journalistiek en economie. Langs de zijlijn zie je zoveel meer. Mijn doel is niet om er rijk van te worden, ik hoef geen sponsor en dat soort dingen. Op eigen kracht iets doen en doen wat je ligt en wat leuk is, dat is het belangrijkste! Wat geld is leuk, maar dat mag nooit de hoofdmoot zijn.

Het meest positieve wat dit jaar mij heeft gebracht is, dat ik kan schrijven! Schrijven is super leuk! Dit pakt niemand mij meer af. Ik hoop volgend jaar een boek af te kunnen hebben. Mijn politieke programma krijgt ook al vorm en ook dit is super leuk om te doen. Ik help mensen en laat ze af en toe lachen en bewust worden van. Altijd met mijn eigen visie en mening met een knipoog, die niemand over hoeft te nemen of te delen, je ziet maar! Ik moet mij nog van een heleboel bewust worden, maar komt tijd komt raad.

Genoeg over mijzelf! Iedereen die mij heeft geholpen dit jaar, bedankt hiervoor en heel de wereld wens ik een goede bewuste jaarwisseling toe!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

kUUDSI

Please type the text above: