2013: het jaar van de bewustwording, omvallen en omhoog klimmen

Ik wens iedereen een gelukkig 2013 toe met veel wijsheid! Dat je dromen uit mogen komen en dat liefde, geluk, gezondheid, vrede en vrijheid bewust voorop mogen staan. Proost op 2013!

Ik heb even geaarzeld of ik hier wat voorspellingen voor het jaar 2013 zou doen. Hiermee bedoel ik niet iets zweverigs, maar meer wat ik met het nuchtere gezonde verstand heb geanalyseerd het afgelopen jaar. Gezond verstand is ook weer iets over te zeggen, maar ik hou het er toch maar even op. (driedeurenprobleem) Ik zal gewoon opschrijven wat ik denk dat 2013 voor een jaar gaat worden. Als jij iets anders denkt, vooral doen of pik er je punten uit.

Waar denk je aan Ingrid?

Ik denk dat……de puinhoop immens is.

Ik denk dat…. het jaar 2013 een van de belangrijkste jaren gaat worden in de geschiedenisboeken. Het wordt een jaar van bewustwording, omvallen en omhoog klimmen. We zitten in een omwenteling die zeker nog jaren gaat duren. Het is aan ons om deze omwenteling een positieve draai te geven. Dit jaar en ook 2014 worden hierin cruciaal.

Veel gehoord op straat dit jaar: *wij zijn in Nederland heel goed in analyseren, maar niet in het oplossen van problemen. *Er zijn heel veel praatgroepjes en commissies, maar daadwerkelijk dingen oplossen lukt vaak niet. *Iets afkeuren is makkelijker dan iets goedkeuren. *De enige reden dat de burger de straat nog niet opgaat, is dat iedereen druk is met zijn eigen situatie, overleven, en de rest heeft het nog te goed. *Iedereen wil best een stap terug doen, maar dan moet het geld er aan de andere kant niet met bakken uitgaan. *Overheidsgeld wordt aan de verkeerde dingen uitgegeven. Ik denk dat…voor al deze punten wel iets te zeggen valt.

Ik denk dat…….alles eerst om moet vallen en dan weer omhoog kan klimmen. Het is dan zaak om van de oude fouten geleerd te hebben en het weer goed op te zetten. Iedereen zal een stap terug moeten doen en indien nodig verlies moeten nemen. Alleen dan kun je weer gaan opbouwen. Zolang iedereen alleen de dollartekens in de ogen blijft houden, is dit een hopeloze zaak. Vooruitschuiven heeft geen zin, hiermee verleng je de problemen.

Ik denk dat….. oud en jong meer samen zouden kunnen werken. Ook in de bedrijven. Oud leert van jong en omgekeerd. Gooi de kennis niet overboord maar geef het door. Scholing mag nooit op bezuinigd worden. Het gaat ook het jaar van de duidelijkheid en vertrouwen worden. Als je niet duidelijk en eerlijk bent, verlies je het vertrouwen van de mensen. Zowel maatschappelijk, zakelijk als politiek gezien.

Ik denk dat………. de komende jaren behoefte is aan een kabinet dat eens 8 jaren blijft zitten. Deze problemen los je niet op korte termijn op. Kleine partijen zouden kunnen samengaan tot een grotere partij. Om de twee jaar naar de stembus brokkelt het vertrouwen mee af.

Ik denk dat……….de bevolking van Nederland en de rest van de wereld steeds meer beginnen door te krijgen hoe de maatschappij in elkaar steekt. Het internet heeft gemaakt dat alles op te zoeken valt. Het grote gevaar van als we deze jaren niet goed doorkomen, is dat er onlusten gaan uitbreken onder de bevolking. De Nobelprijs is geen garantie voor vrede. Vrede maak je met elkaar, samen, ook buiten Europa.

Ik denk dat………..de economie vanaf maart, of volledig in elkaar stort of hard terug uit gaat. De werkeloosheid zal verder oplopen, met alle gevolgen van dien.

Ik denk dat………..mensen bewuster zullen gaan nadenken over de wereld die ze aan hun nu nog jonge kinderen willen doorgeven. Het mag toch niet zo zijn dat die geen toekomst meer hebben? Ik verwacht heel veel van de studenten. Vooral de leeftijd van rond de 22 jaar heeft hele goede ideeën. Laten we vooral naar hen luisteren!

Ik denk dat……..Nederland als klein landje altijd een voortrekkersrol heeft gehad. Het zou toch heel mooi zijn als wij kunnen laten zien hoe we denken dat het wel kan? Het roer moet om!

Ik denk dat………het goede nieuws is, dat steeds meer mensen bewuster zullen gaan leven. We moeten dit ook weer niet met zijn allen tegelijk gaan doen, want dan wordt het ook een puinhoop. Iedereen gaat steeds meer beseffen dat je ook linksaf en rechtsaf kunt gaan in plaats van rechtdoor.

Ik denk dat……ik er nu maar even mee stop voor vandaag. Want ik zou niet willen dat mensen negatief gaan denken door mijn geleuter.

Ik blijf erbij dat…. het ook een verschrikkelijke mooie tijd is om in te leven en over te schrijven. En alles komt goed, is altijd zo geweest. Leef je leven en geniet nu, voor als het niet goed komt, ha ha!

Gedacht door Ingrid, die af en toe teveel denkt en er ook wel eens naast denkt.

HAPPY 2013!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zuyEv

Please type the text above: