Muziek, meer hoeft niet…

Zomer in april, niet normaal… Ik had lekker twee vrije dagen en en waren ook eindelijk weer eens sterren te zien in de lucht. En zowaar, mijn eigen ster was er twee dagen. Ik noem mijn ster de werkende ster, er is daar altijd iets met het licht aan de hand. Het zou toch geweldig zijn als er eens iemand gaat zwaaien vanaf een ster of planeet naar mij… Ik was gisterenavond naar een andere ster met zijn band in het theater te Hoofddorp. Frank Boeijen, een ster met een boodschap. We zaten eerst lekker op een terras wat te eten en daar zaten Frank en consorten ook te genieten van de zomer in april. Ze waren gezellig aan de wijn en shag op deze mooie lentedag. Leuke mensen zo op het eerste oog en een verademing met wat ik heb het hoog in mijn bol sterren. Ik was voor Hoofddorp nog even naar het graf van An geweest, een van mijn overleden vriendinnen, ik was toch in de buurt. Ik had even een bloemetje neergezet en ik zat even stil bij haar graf. In haar graven rij rij liggen twee mensen met alleen een naam op de grafsteen en waarvan een uit het jaar 1923 en best oud is geworden. Ik zie nooit bloemen op deze graven en zijn deze mensen dan in eenzaamheid gestorven zonder nabestaanden? Ik heb mij voorgenomen om de volgende keer bij hun ook een bloemetje neer te leggen, gewoon omdat ze er zo stil bij liggen… Mijmeren op de begraafplaats en ik denk dat ik daarom de muziek van Frank Boeijen zo kan waarderen. Het gaat ergens over, een boodschap, ze begrijpen de lichte en donkere kanten van het leven, denk ik. En ze maken echte muziek met de heerlijke jankende gitaren. Mijn vriendin zei het ook, als Frank zijn mond opentrekt kan iedereen inpakken, zo goed. Het was indrukwekkend, het nummer met ik heb alleen mijn handen en muziek te geven was tranen in mijn ogen zo goed. Meer hoef je toch ook niet te geven? Geen idee hoe het nummer eigenlijk heet, het was mooi. We hadden nog wel lol om de flesjes drinken met de rietjes in het theater. Rietjes, wanneer komt het rietjesverbod in Nederland? En kunnen we dan ook de plastic stampertjes in de glazen verbieden? Het beste is om die rietjes wereld even heleeeemaaaal uit te gaan als je hem zat bent… En vraag dan vooral niet naar de weg want iedereen is de weg kwijt…