Even tussendoor…

Ik was laatst even met een vriendin op het strand om bij te kletsen. Het is lente en qua temperatuur soms echt zomer. De zee was vies van de algen en wat een stank en dus geen duik in zee. Wat mij al even opvalt is dat de wind afneemt, zelfs op het strand is het nu af en toe vies warm zonder wind. Of de wind is fel en met vlagen of opeens helemaal weg. En ik vergeet het steeds om op te schrijven… Mensen letten met warm weer op honden in een afgesloten warme auto en helemaal goed en er is nog een ding om op te letten met warm weer. Dementerende ouderen die in de zon gaan zitten of soms ook oudere mensen die in de zon gaan zitten in de tuin of elders zonder bescherming of bedekking van het lichaam! Iemand doezelt in en kan binnen een mum van tijd levend verbranden en uitdrogen in de zon met de dood tot gevolg, zeker als deze persoon ook nog een gewone bril draagt. Niet alles is te voorkomen, wel een bewust puntje van aandacht. De vulkaanuitbarsting op Hawaï is een van de mooiste dingen in het nu. Voor de mensen die daar wonen minder, de vulkaan wint altijd van de mens. En de aarde beeft en beeft en er verschuiven wat dingen onder de oceaankorst, geweldig. Nog twee grote vulkaanuitbarstingen en er komt een nieuwe ijstijd dus nog even van de zon genieten voordat de zon bruin gaat kleuren… En verder staan er door het mooie weer hier in eigen land mooie sterren boven mijn hoofd en ik heb er al twee rakelings langs mijn raam zien vallen, heerlijk. Het maakt altijd weer bewust van, wie ben ik nou eigenlijk helemaal in het wereldbol en heelal geheel?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

lAjB2F

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>