Watte schrijf je nou?

Wat te denken van alle toekomstige dingen die verboden gaan worden? Iets niet produceren en op de markt brengen en het hoeft ook niet verboden te worden? De EU legt tegenwoordig een wattenstaafjesverbod op? Het is toch aan de producent om alternatieven te gaan verzinnen? En mogen wij zoiets in eigen land beslissen? Bindend wattenstaafjesreferendum misschien? Watte schrijf je nou? Nou laat ik mijn pen maar watte in bedwang houden… De pret is er trouwens niet minder om, wij nemen nu steeds foto’s van alles wat men wil gaan verbieden. Ik heb een prachtige foto gemaakt van allemaal wattenstaafjes en een Nederlands vlaggetje ertussenin. Kunst met de grote K, o nee, W van wattenstaafje. Foto’s van een glas drank met een plastic rietje en een plastic stampertje erin, het kan allemaal. Ja wij grappen erover en natuurlijk kan alles wel wat minder of anders qua afval, bewust van. Het is wel te hopen dat de heule wereld dan meedoet en dat wij als EU landen ons afval ook niet meer naar andere landen buiten de EU brengen… Wij kwamen op Koningsdag in Haarlem kinderen tegen van De Groene Mug. Zij liepen op deze feestdag afval te scheppen om mensen bewust te maken van de troep op straat. Op mijn vraag of zij er geld voor kregen was het antwoord, een vergoeding. Ik vond het persoonlijk sneu voor deze kinderen op Koningsdag. Ze doen natuurlijk wel iets om de wereld te verbeteren in hun ogen en daar is weer een groen petje voor af te nemen. O ja en mensen met een hart voor democratie kunnen nog steeds tekenen op referendum.nl voor een raadgevend referendum over de ingrijpende nieuwe donorwet. Ik had zelf al afscheid genomen van het raadgevende referendum maar democratie kruipt waar het niet gaan kan… spannende tijden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

DzoYL

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>