Welkom Sinterklaas…

Het was gisteren de intocht van Sinterklaas in Amstelveen. Ik kwam na een paar boodschappen uit op het plein en daar was men in afwachting van de aankomst van Sinterklaas. Bij Sinterklaas horen Pieten en die hebben we de laatste jaren in allemaal geschminkte kleuren, verandering… De verandering kan nog verder en sommige mensen vinden zwart als schmink op het gezicht niet meer kunnen in deze tijd. Het was nog rustig en ik had zodoende alle tijd om de groep demonstranten te bekijken die kwamen demonstreren tegen black Piet. Het waren ongeveer honderd demonstranten en in het kader van demonstratierecht en vrijheid van meningsuiting mochten zij bij elkaar en enigszins langszij staan bij de intocht in Amstelveen. Op de bordjes stonden teksten als: veilig feest voor ieder kind, stop black face en Zwarte Piet vrij. Sinterklaas is een feest in Nederland waarbij veel mensen met kinderen naar de intocht gaan. Mijn mening is dat je demonstraties niet bij kinderfeestjes doet en ik mag deze mening hebben, vrijheid blijheid. Afijn, de meeste kinderen waren onder de acht jaar zo te zien en ik hoorde een enkeling aan hun ouders vragen wie deze schreeuwende mensen met hun bordjes waren? Expats hoorde ik een van de ouders zeggen en een andere ouder noemde ze toeristen Airbnb, waarop een kind vroeg waar hun rolkoffers waren? Ja, in Amstelveen is het makkelijk uitleggen en pret. De intocht was erg leuk en de steelband was gaaf en overstemde de protesten een beetje. De burgemeester stond met twee beveiligers en er was politie op de been. En ondanks het protest bleef het in Amstelveen gelukkig vreedzaam. Ik zag elders in het land via de media andere beelden, tja. In Frankrijk gisteren demonstraties tegen de brandstofprijzen, in Engeland tegen klimaatopwarming, in Griekenland de herdenking van de studentenopstand en bij ons demonstraties tegen black Piet. Ik probeer het wel eens uit te leggen aan mensen van buiten Europa en ze begrijpen er niets van en pret. Net zomin als dat zij niet begrijpen dat Europa amper buitengrens beveiliging heeft. Nou, in de avond bij een vriendin gegeten en toen naar de voorstelling van Guido Weijers in de Schouwburg van Amstelveen. De voorstelling was een try-out van zijn komende oudejaarsconference 2018 en de meeste grappen waren echt erg leuk! Een van zijn boodschappen was dat het leven uit heuvels en dalen bestaat en dat je best mag falen. Mijn vriendin moest lachen dat ik de lakschoenen van Guido, van Guido zelf vond afleiden. Ja, je kan niet iedereen tevreden stellen in een voorstelling en pret. Het was al met al een leuk dagje in Amstelveen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

82wMZy

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>