Autoloos…

Er was vandaag het eerste kleine laagje sneeuw en verder vooral poenieweer met mist. Ik heb geen sneeuwpoppen met gele hesjes gezien vandaag en pret. Ik had het afgelopen weekend in de trein een soort van mini interview met mijn reismattie. Zij is sinds kort autoloos. Het was best grappig om te vernemen hoe zij de dingen nu oplost zonder auto. Of zij autoloos gaat blijven is nog onbekend en we hebben het gehad over het delen van een auto want zoveel kilometers worden er niet gemaakt in Nederland. Het is wel zaak om dan een goed plan te maken voor het autodelen. Het is trouwens best grappig want zij doet er met de bus 50 minuten over naar haar werk, met de gewone ouderwetse trapfiets 20 minuten tot een half uur en met de auto een kwartier. Er gaat eigenlijk niets boven een auto qua tijdwinst en plus dat het openbaar vervoer niet gratis is bij ons en wij net in de leeftijdscategorie zitten dat er geen tot weinig kortingen zijn met het openbaar vervoer. Nou, we moeten als werkenden ergens ons geld aan uitgeven tenslotte. Ik doe zelf een combinatie van fiets, openbaar vervoer en auto en ik ben laatst van de bushalte opgehaald omdat de bus niet kwam en pret. Afijn, als we de boel goed geëvalueerd hebben en door eigen ervaringen wijzer zijn geworden dan verschijnen onze bevindingen wel ergens op dit blog. Een vriend doet alles per elektrische fiets maar ik vind mijzelf daar nog te jong voor, qua tijd gaat het misschien wel iets sneller. Het is wel leuk om van elkaar te leren, bewust van. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

rMJSb

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>