Ethisch eten…

Hoe ziet Zwolle eruit met lichtjes? In het kader van we gaan Jan blij maken in deze donkere dagen, hup op naar Zwolle. Na onze spullen op een wederom hilarische kamer gedumpt te hebben, hup op naar Jan. Wij wilden in alle rust met elkaar wat praten onder het genot van een hapje en een drankje bij de Chinees bij de kerk. Er was nu een menukaart met allemaal kleine gerechtjes, soort van tapas eten bij de Chinees. Tot onze grote pret kwam het meisje van de bediening steeds vragen en dus storen in onze gesprekken, met vragen welk volgend gerechtje wij wilden bestellen. Volgende bestellen graag… Afijn, het was erg leuk om elkaar weer te zien en het eten was lekker en de kleine gerechtjes waren best grote porties. Jan vroeg hoe het met de I Amsterdam was en vertelde dat ze in Zwolle Icare hebben als zorgorganisatie. Ze nemen soms de telefoon op met iekaar en pret. In Zwolle dus geen We care daar mag I care gewoon nog en wederom pret. Na afloop kwam de rekening en daar stonden alleen de drankjes op en geen eten. Ik mag natuurlijk geen keukens meer inlopen van de vriendenkring maar… Ik verzocht het aardige meisje om het eten ook op de rekening te zetten, wel zo eerlijk en zucht. Ik gaf tevens heul vriendelijk in het Engels mijn vrijblijvende advies mee om in het vervolg een kaart op tafel te deponeren met een pen. Laat de gasten zelf hun volgende gerechtjes aanvinken en pret. Wij zijn nu nog met het ethische vraagstuk bezig of wij zo weg hadden moeten gaan na het betalen van de onjuiste rekening. Ik vond zelf de fout aangeven en het juiste bedrag betalen heel normaal. De zoon van mijn vriendin zei dat hij het niet aangegeven zou hebben want hun fout, zij horen de rekening te controleren. Ja maar als er dan veels te veel op de rekening had gestaan, had je de rekening dan ook voldaan? Allemechinees, wat een ellende een keer uit eten en pret. Na het eten even de mooie verlichte stad Zwolle bekeken en wat foto’s genomen en uiteindelijk in het gezellige café De Hete Brij een afzakkertje gedaan. Het café was onlangs de 5e van Nederland geworden in de Café Top 100, nog van harte allemaal! Ja het was een leuke dag en op onze kamer waren er maar liefst 29 kastdeurtjes. We hebben ze een letter gegeven en toen Rad van Fortuin nagedaan met achter elk kastdeurtje een denkbeeldige prijs na een goed antwoord op een vraag. Van die dingen, van die dingen zou Jan zeggen… 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

TuCsmY

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>