2019…

Mijn vader vertelde mij gisterenavond met luide stem om boven het geluid van het knalvuurwerk uit te komen over de jaarwisseling in zijn tijd. Hij kan zich nog steeds verbazen over hoe alles zo groots is geworden door de jaren heen. Hij kon vroeger sterretjes en voetzoekertjes kopen maar eigenlijk was daar geen geld voor want de centen konden beter worden gebruikt voor eten. Het goedkoopste in zijn tijd was de melkbus en dan schoten zij met de jongens op de bevroren sloot de deksel van de melkbus richting de hoge dijk. Zij gingen dan op de schaats de deksel weer ophalen en het spel ging verder. Ik heb toch eigenlijk wel wat veranderingen meegemaakt, aldus mijn vader. Ik heb gisteravond met het geluid op honderd de film Sjakie en de Chocoladefabriek zitten te bekijken, het blijft een van mijn lievelingsfilms. Ik zou af en toe zo’n glazen lift willen hebben om over de wereld heen te vliegen om alles te bestuderen en mij te verbazen… Nou, het is vast beter om met beide benen realistisch op de grond te blijven staan. Ik ben blij dat de dagen weer achter de rug zijn en of ik nog voorspellingen heb voor 2019? Nou die worden tegenwoordig op briefjes opgeslagen als een soort van spel en om dan later eens kijken of ik beet had en pret. De aardbol gaat toch zijn gang en het gedrag van de mensen blijft vaak onvoorspelbaar. En om nou te roepen,ik voorzie voor 2019 chaos en donker dan ben ik natuurlijk weer de pessimist. De goede dingen benoemen verkoopt beter en pret. Ik wens iedereen een mooi 2019 toe en maak het beste van dingen waar je wel invloed op kan hebben. En kijk eens om naar mensen die het in deze overdadige tijd van nu met alle prikkels moeilijk hebben. Er zijn genoeg mensen die niet mee kunnen of willen in deze tijd, bewust van.