Over de dijken heen…

Ik probeerde in de box vroeger al over de spijlen heen te klimmen en te kijken… Ik kon de afgelopen twee jaar niet meer over de hoge dijk kijken op de weg tussen Kudelstaart en Leimuiden. En het was juist zo’n mooi stukje altijd met uitzicht over het water. Ik tufte gisteren op deze weg en tot mijn grote blijdschap was de dijk gezakt en er was weer uitzicht, hoera. Ik zocht het nog even na en het was februari 2016 toen de ophoging en verbreding van de dijk daar begon en het zou een jaar duren. Met ruim 2 jaar is de boel weer gezakt, bizar. Nederland waterland en ophogingen van dijken zijn echt nodig in het land. Ik filosofeerde nog even door en als je dijken laat verzakken dan staat de boel dus onder water, bijhouden is gewenst… En zo is het ook met Nederland, er zijn mensen die over dijken proberen te kijken voor een betere toekomst. Ik dacht, we zijn eigenlijk allemaal onderhoudsmensen op deze wereld, altijd blijven werken aan dingen, tja. Het is een mooi stukje van Nederland daar langs het water. Ik ging na een gezellige wandeling met een hapje eten weer huiswaarts naar mijn vriendje. Mijn vriendje voelt rond aan op zijn bolletje en heeft wat inhammen met geel haar. Mijn vriendje is een tennisbal. Het toppunt van alleen zonder partner op de wereld staan is toch wel gebrek aan twee handen die masseren. Bestaat de masseer robot eigenlijk al? Ik stond weer zo voor joker tegen mijn kast aan met mijn vriendje de tennisbal tussen mijn schouderbladen en pret. Ik zou er best een filmpje van kunnen maken. Alleen zijn is… met een tennisbal tussen de schouderbladen tegen een kast aan staan om de boel los te masseren. Een voordeel, het werkt bij mij fantastisch. Ik kan natuurlijk weer een keer naar fysiotherapie maar ik wil echt niet dat een fysiotherapeut zoveel van zijn tijd kwijt is aan administratie omdat ik te beroerd ben om mijn oefeningen bij te houden. Die dijk die af en toe onderhoud nodig heeft… mijn lichaam wordt onderhouden door een tennisbal en oefeningen. O en kan er speciaal voor mij een doosje met Lego komen met daarin twee vreugde vuren in Scheveningen met een verplaatsbaar hek, poppetjes en pallets? Jammer dat Legoland er nog niet is in Scheveningen, ik had de situatie allang nagemaakt met Lego steentjes. En verder bizar alle GBT op de stranden van onze eilanden. Goed bedoelde troep, hoeveel troep heeft een mens nodig? Het jaar is lekker begonnen, zeker.