Gezellige reünie en punt

Het was gisteren weer de hoogste tijd voor een beetje gezelligheid. Ons jaarlijkse uitje van oud Blokker personeel was dan ook een gezellige boel. Er kwamen ook heel veel serieuze dingen over de tafel want andere tijden. Een persoon van het groepje ontbrak door ernstig ziek en een ander was nog herstellende van ernstig ziek. Er werden natuurlijk meteen twee ouderwetse papieren kaarten gekocht en met een ouderwetse pen werden er door ons teksten op de kaarten geschreven. Er werd gelachen aan tafel en er werd doorgenomen hoe het met iedereen was in het nu. En ja, het verlies van mensen om je heen hakt er flink in, bewust van… Er wordt in deze tijd heel erg veel gesproken over veranderingen en ik vind het toch mooi om te horen hoe iedereen met de veranderingen omgaat en dingen oplost. In zo’n groep haal je de pijnpunten van in het nu leven er zo uit: zorg, woningnood, handhaving en onderwijs. En ik ben niet de enige met jeuk van een reclame met de woorden erin van heel Nederland schakelt om en pret. Mensen schakelen om op hun eigen manier, bewust van en met de tijd die zij ervoor uitrekken, bewust van… Mensen in hun financiële en waarde laten. Ik heb de afgelopen week zitten kijken naar elektrisch rijden bijvoorbeeld en de elektrische auto’s gaan eerst naar de rijkere mensen en bedrijven en komen na een paar jaar dan tweedehands op de markt en worden dan pas een beetje betaalbaar voor mij. Ik heb een bepaald budget voor vervoer en bij mij heeft zo’n verandering dan een tijd nodig van een jaar of acht of tien? En tegen die tijd is er misschien weer iets anders. Ik droom nog steeds van een rail door de straten met wagentjes erop die mij dan naar de gewenste bestemming brengen, tja. Nog even iets anders, iemand zijn gehoorapparaatje was leeg bij ons aan tafel. Kan er eens iets anders op de markt komen voor midden en armere mensen met een gehoorapparaat? Het is niet grappig dat die batterijen steeds vervangen moeten worden en dat oudere mensen met stramme vingers het niet eens zelf kunnen. Wie een betaalbaar goed alternatief heeft mag een reactie achterlaten en dank. En inschrijving voor een huis, zou er al mee kunnen beginnen dat je kinderen vanaf de geboorte al mag inschrijven voor een huis. Op de crèche gebeurd het ook al voor de geboorte van een kind… En trouwens ook opvallend dat de geloofsgemeenschappen in het vastgoed zitten, de kerk als speler op de vastgoedmarkt, je zou je bijna laten bekeren voor een huis en pret. Afijn veranderingen en de veranderingen met ons Blokker groepje gaan ook geleidelijk want er zijn plannen voor uitbreiding van ons volgende uitje. Na jaren van etentjes nu een nachtje weg met zijn allen en dus nog meer gezelligheid!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

wTrQ

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>