Bijna twee maanden en pret…

Het is hier op zolder een soort van reken en denkbureau aan het worden en pret. De koffie in de aanbieding was ook per zak 0,20 cent omhoog gegaan, leuk voor de latere we gaan er op vooruit of achteruit grafiek. Er is nog meer nieuws en mag ik het bloggen? Ja, je mag het bloggen… Ik was gisteren even gezellig een bakkie doen bij mijn autoloze vriendin. Ik viel bijna van het lachen van de autostoel want autoloos is weer autobezit geworden. Ik heb haar bijna twee maanden lang met vragen bestookt en vooral over, hoe dan? Ja en ik wilde dan natuurlijk de druppel weten die de autoloze emmer deed overlopen. Deze druppel was in slecht weer bij de bushalte staan na het werk en dat de bus na haar zwaaien gewoon doorrijden deed… En daar sta je dan twintig minuten te wachten na een lange werkdag met de hoop dat de laatste bus van die dag wel stopt. Er waren meer druppels… Lekke banden op de fiets zijn niet leuk en heul veul gevaarlijke oversteekpunten met de fiets. Ik weet waar zij fiets en ik kan de gevaarlijke oversteekpunten beamen. En nog een druppel, de tijd die het kost om met het openbaar vervoer ergens te komen is belachelijk, binnen een straal van tien kilometer gaat het net. Stel je wilt naar vrienden in een klein dorpje in een andere provincie, nou succes… Het voordeel van de fiets is lekker in beweging, beetje groen en dieren kijken onderweg en je hoofd is leeg als je thuis van het werk komt. En nog een feitje, het is natuurlijk gewoon een tweedehands autootje geworden op benzine want iets anders zit niet binnen haar vervoersbudget. Zij hoopt er acht jaar mee te rijden. De afwisseling van fietsen, openbaar vervoer en auto blijft zij erin houden. Bijna twee maanden autoloos geweest, leuker kon zij het voor mij en het blog niet maken…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

PZj1P

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>