Vroeger gaat nu worden?

Ik was net lekker bezig en alles ging net weer zijn gangetje thuis en hoppa de volgende verandering in huis onder de aandacht proberen te brengen… Pap, hoe vaak aten jullie vroeger vlees thuis? Nou twee keer in de week, alleen in het weekend. En dan praten we over de jaren 1945 en verder pap? Ja die tijd, ongeveer. Nou pap, er zijn plannen om de mensen weer naar twee keer in de week vlees eten te sturen… Dus dan gaan we zo’n 75 jaar terug de tijd in? Ja zo kan je het ook bekijken en pret. In de keuken was mijn moeder net de ballen gehakt in de pan aan het doen en ik zei dat het er twee teveel waren, vier ballen is oké ma voor twee dagen en zes ballen voor drie dagen kan echt niet meer straks. Mijn moeder begreep er geen bal van… Mijn vader vertelde dat er vroeger gewoon geen geld was voor vlees, zij aten veel groente en fruit en havermoutpap. De vervanger van vlees was een ei of jus van margarine. Het mooiste was als er eens een koe bij een boer onverwachts kwam te overlijden. Er werden dan van die koe allemaal stukken vlees gesneden en dan ging er iemand op de fiets met een ratelding in zijn hand door het dorp. Koe dood, nu vlees te koop! En dan konden de mensen voor weinig geld een stuk vlees kopen en jouw oma bewaarde dat dan nog vaak tot het weekend, aldus mijn vader. Volgens mijn vader kwam het elke dag vlees op tafel door de supermarkten, want betaalbaar vlees. Ik pret… Ik heb eigenlijk nog steeds de grootse pret met het bedenken van als alles zo doorgaat dat de verhalen van mijn ouders over vroeger straks weer nu worden…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Ubgu

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>