Domme domme Ingrid…

Tjee ik voel mij af en toe zo dom… Als de kinderen terug zijn, zouden zij dan een avondje willen geven met hun reisverhalen over het verre buitenland? Ik had de woorden nog niet uitgesproken en ik bedacht al, hoe dom van mij, bewust van… Domme domme Ingrid, ga eens met de tijd mee… wakker worden! De een zit in zijn iCloud en ik kijk dus naar zijn iCloud Photo Sharing en ik zie de mooiste foto’s. En mocht ik naar aanleiding van de foto’s nog vragen hebben dan kan ik mijn vragen bij zijn thuiskomst vast nog stellen of appen. De anderen zijn te volgen via Polarsteps en ik zie Polarsteps als de voorloper van de onderhuidse chip en pret. Ik zie per dag hun gebeurtenissen en ik lees de leukste verhaaltjes bij de foto’s. Er is trouwens geen land volgens mij zonder verschillen tussen arm en rijk. Afijn, over de de verschillen tussen arm en rijk gesproken… De bijdrage naar inkomen vervalt, de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp bedraagt 17,50 euro per maand. Voorbeeld… Iemand met 16 uur huishoudelijke hulp per maand is dus 1,09375 euro per uur kwijt aan huishoudelijke hulp in mijn gemeente. Mensen vragen mij hoe zoiets kan? Ik weet het ook niet en pret. Die 17,50 zou een huishoudelijke hulp eigenlijk bruto per uur moeten verdienen en weer pret. En iemand die de eigen bijdrage van 1,09375 euro per uur niet kan betalen, er bestaat nog steeds vrijstelling. Iedereen profiteert nu van de 1,09375 euro per uur? En toch best grappig dat er mensen aangeven dat het niet kan voor die prijs en ik reken zelf ook nog even verder en pret. Ik geloof wel dat de meeste mensen huishoudelijke hulp niet meer van deze tijd vinden en de maatschappelijk werkster van vroeger is beter op zijn plaats in het nu. Het is niet verkeerd om oude dingen af en toe als de tijd erom vraagt weer eens uit de zorgstal te halen. Het wegstemmen van het Brexit-akkoord is ook het grootste politieke verlies sinds 1924 en zo komen dingen van vroeger gewoon weer terug… En nieuwe dingen ontstaan ook… Ik informeerde echt heel liefjes bij iemand of zij de klimaatbox al op de bestellijst had staan. Ja, de thuismaaltijden zitten in bijvoorbeeld een Hollandse box met 6 maaltijden of Internationale box met zes maaltijden en dus nu tijd voor de klimaatbox met twee vleesmaaltijden erin en pret…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

gRpQ7W

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>