Pillen voorkeur…

Hoera, nieuwe maand en nog steeds kwakkel kwakkel winter en af en toe sneeuw! Mijn winterpret pakt niemand mij af en wat is het mooi als alles wit is buiten. Dit grote kind heeft alleen last van verliezende handschoenen en pret. Het was gisteren voor het eerst echt glad op het fietspad en de groenvoorziening was bezig met gras afsteken en ik dacht… ga ijs afsteken en pret. Afijn, leuke mensen hoor en ieder zijn ding laten doen en ik ben heel erg blij met de strooiploeg op het fietspad, wintermutsje af voor jullie allemaal op alle wegen. Afijn, na een van mijn mooie fietstochtjes na mijn werk was er weer paniek thuis. Er was een ander middel meegegeven door de apotheek en ja dan snapt niemand meer iets en boos. Ik had hem meteen door en na een korte uitleg was de rust wedergekeerd. De boel meegenomen naar mijn doorreken zolder. Ik heb het dan over Voorkeursbeleid Geneesmiddelen 2019, hallo hallo = nieuw! De zorgverzekering vergoed nog maar één variant. De oude medicijnen waren volgens een website 11,99 euro per 30 stuks en de nieuwe medicijnen 11,85 euro per 30 stuks. Een inkoopvoordeel van 0,14 euro per 30 stuks en pret… Per jaar 12 doosjes en een besparing van 16,80 per jaar. Het voordeel van het verplichte medicijn is dat het niet onder het verplicht en vrijwillig eigen risico valt. Er kwam een vraag, als ik in januari al door mijn eigen risico heen ben naar wie gaat dan de winst van 16,80 euro per jaar? Nou het is de bedoeling dat door het voorkeursbeleid, de premies zo laag mogelijk gehouden gaan worden in de toekomst. Ik las nergens het woordje verlagen premies en pret. Ik las ook nog ergens een artikel over dat de kosten van medicijnen vermoedelijk in de toekomst blijven stijgen en zucht. En met het oog op de toenemende bevolkingsgroei is het moeilijk te voorspellen allemaal, bewust van… En nu het toch over pillen gaat… Ik heb zelf twee nieuwe pillen gekocht, leukere pillen, gewoon bij de Kringloopwinkel, twee dikke pillen van boeken. Mijn eigen bijdrage uit mijn potje boeken was 3,00 en er zit gelukkig nog geld in voor meer leesplezier voor 2019, hoera! Ik mag gelukkig zelf nog mijn voorkeur voor boeken bepalen en pret… 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

lD9LJ7

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>