Darten versus schaken en paracetamol versus griep

Ik las dat Michael van Gerwen a.s. zaterdag gehuldigd wordt in zijn geboorteplaats Boxtel en ook nog eens gehuldigd wordt in zijn woonplaats Vlijmen. Michael Gerwen heeft de WK dartfinale verloren van Phil Taylor. Hij is dus 2e geworden. Er hebben 1,7 miljoen mensen naar de finale gekeken. Feestjes zijn bijna altijd leuk en goed voor het bewuste samen gevoel, niets mis mee. Tweede worden, niets mis mee, heel knap.

Ik heb even contact gezocht met iemand van de schaakvereniging uit Hoogeveen. Ik vroeg mij af wanneer de huldiging daar was. Ik zou daar wel heen willen gaan. Ze zijn daar namelijk wereldkampioen geworden! In een zinderende finale hebben ze het team van Baku (Azerbeidzjan) verslagen. Anish Giri, Ivan Sokolov, Sergey Tiviakov en Jan Smeets zijn nu wereldkampioen schaken voor stedenteams. Geweldig toch, niets geen tweede maar gewoon wereldkampioen. Er was nog niets bekend over een huldiging. Misschien wordt deze nog wel georganiseerd door UnivĂ© of door de KNSB. De gemeente Hoogeveen heeft op 10 januari de nieuwjaarsreceptie. Zou het dan niet fantastisch zijn om de schakers te huldigen? Of is dat niet de bedoeling van zo’n receptie? Eerste worden, niets mis mee, heel knap, ontzettend knap!

Ook een ontzettend belangrijk nieuwsbericht, dat je toch echt niet gemist mag hebben. Paracetamol mag niet meer verkocht worden in doosjes van meer dan vijftig stuks. Dit omdat er in 2011, zo’n 2762 mensen een paracetamol vergiftiging hebben opgelopen. Wel blijft het mogelijk om meerdere pakjes paracetamol te kopen. Ik herhaal: wel blijft het mogelijk om meerdere pakjes paracetamol te kopen. Bewust worden van wat je slikt en waarom, zelf nadenken. Of advies vragen bij je huisarts, apotheker of drogist.

Ik droom van een tijd, dat ik ga lezen dat de NS wat treinen uit de dienstregeling gaat schrappen op bepaalde punten en tijdstippen. Dit naar aanleiding van een onderzoek zelfdoding op het spoor.

Ik droom van een tijd, dat ik bij de slijter een fles whisky niet mee krijg maar wel meerdere flessen jenever mag kopen. Dit naar aanleiding van een onderzoek drankverslaving.

Om mij heen hoor ik dat er griep heerst. Vanaf half december tot aan nu legt de een na de ander het “grieploodje.” Deze griep gaat gepaard met hoge koorts en spierpijn. Mijn gratis advies: lekker uitzieken en neem gerust een paracetamol als je zelf denkt dat dit kan. Of overleg met je huisarts, apotheker of drogist. Ik wens iedereen bewust beterschap toe!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

h2BU

Please type the text above: