CAK zorgelijk en politie zorgelijk

Helaas komt het voor dat mensen overlijden. Er komt dan na het overlijden nog genoeg post binnen, om je druk over te maken. Zo kreeg iemand onlangs een factuur van 4 kantjes van het CAK. Een rekening voor ZZV, zorg zonder verblijf. Dit is de gewone thuiszorg aan huis, bij iemand die ziek is of verzorging nodig heeft. En een rekening voor ZV, zorg met verblijf. Dit is als iemand opgenomen wordt in een verzorgingshuis, omdat het thuis niet langer meer gaat. Aan de factuur hing een acceptgirokaart. Zo’n factuur altijd even bewust controleren! De kosten van de zorg zonder verblijf werden namelijk ook nog gefactureerd, toen deze persoon al in het verzorgingshuis lag en dus zorg met verblijf had. Als je dus de factuur niet controleert, dan betaal je onbewust te veel! Na bellen hierover bleek nog iets raars. Volgens de medewerkster van het CAK zijn de ZZV en de ZV niet aan elkaar gekoppeld in hun computersysteem! Er komt een nieuwe factuur. Het CAK heeft geen winstoogmerk, dus dat is een geluk.

Als het goed is dan worden alle gegevens bij de politie nu wel landelijk gekoppeld. Dit kan ook een hoop misverstanden voorkomen. We hebben vanaf 1 januari de Nationale Politie. Je moet dit wel als een positief punt bekijken, voorop de langere termijn. Voor de komende tijd hebben we er niets aan, alleen maar onduidelijkheid voor het personeel en de burger. De puinhoop los je alleen op met meer mensen en voor zover ik weet, zijn die er nog steeds niet. In ieder geval niet het aantal mensen om alle achterstallige dossiers weg te werken. De weegschaal van Vrouwe Justitia helt erg over naar een kant op dit moment. Misdaad loont nog in 2013?

Ik denk dat een kunstenaar zich ook eens opnieuw kan uitleven op het beeld van vrouwe Justitia. Wat meer oppimpen naar het jaar 2013. De blinddoek vervangen door een koptelefoon. De weegschaal vervangen door een iPhone in de linkerhand en een handje eurobiljetten in de andere hand. En het zwaard vervangen door een M16. Je moet bewust met je tijd meegaan, toch?

Nog even terug naar de zorg. Vanaf dit jaar, gaat je eigen vermogen meetellen bij de berekening van de eigen bijdrage voor zorg met verblijf en zorg zonder verblijf. Dus als je veel spaargeld hebt, dan ga je meer betalen. Altijd zuinig aan gedaan? Jammer dan, hiervoor ga je gestraft worden. En heb je heel je leven alles gedaan wat Vaticaanstad niet wilde en heb je bijna geen euro meer, dan betaal je minder.

Zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen, gaat anno 2013 niet voor alles op.

Mooie tijd, die veranderingen en de omwenteling. Zorgelijk? Of gaan we er samen bewust voor zorgen dat het allemaal goed komt?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

lm9x

Please type the text above: