Bezoek eens een andere zolder…

In het kader van even wandelen, Chinees Nieuwjaar, genieten en om even van de zolder af te komen, hup op pad. Het is niet… ik ga naar Amsterdam, het is… wij gaan naar Amsterdam en pret. Het is het Chinese jaar van het Zwijn en voor ons dus een gezellig jaar. Wij hebben even gekeken naar de draken- en leeuwendans en bij de wensboom gestaan en toen op naar de Chinese wijk. Een paar winkeltjes bezocht en genoten van de Chinese dingen en toen nog even een bezoek gebracht aan de prachtige Fo Guang Shan He Hua Tempel. De boeddhistische tempel die niemand eigenlijk verwacht zo midden in de stad, prachtig. We waaiden van mooie gevel en mooi pand naar andere mooie dingen en we stonden ook nog even stil bij het beeld van mevrouw Bosshardt voor de deur van het Leger des Heils. Ik keek even naar de deur van een ander pand op de Oudezijds Voorburgwal om te lezen wat het was en ik werd door een Nederlandse vrouw in het Engels aangesproken om daar vooral naar binnen te gaan…aaaaaaaahhhhh! Echt om gek van te worden in eigen land, bewust van… Nou we lagen wel dubbel van het lachen en ik besloot direct om naar binnen te gaan want mooi pand en ik sleurde mijn vriendin mee en pret. Het bleek een museum te zijn met de naam Ons Lieve Heer op Solder. En op de zolder van het pand was inderdaad een kerk. Ik dacht een dagje van de zolder af te zijn en ik kwam terecht op een andere zolder en heel veel pret. Het zal vast niet de bedoeling zijn geweest, wij hebben heel erg gelachen in het pand. De krakende vloeren waren enig en er waren bedstedes. Kom uit de bedstee mijn liefste en pret. Het was een geweldig pand met mooie smalle trappen en gangen en wat een mooi uitzicht over de stad. Het was echt een belevenis. En toen dwars door de stad heen naar de Jordaan voor bitterballen en wat drinken en toen was het in de avond vanuit het café wel heel erg zoeken naar het afgelegen busstation op de Elandsgracht, wat een ontzettende slechte locatie daar, we zaten eerst bijna in het Westerpark en pret. De volgende keer een gebakje eten bij daglicht in de Jordaan, staat ook nog. Ja het was een leuke dag en nu weer terug op mijn eigen zolder.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Ma1O

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>