Klimaat gebakje eten…

Ik zat al vroeg in de bus naar Amsterdam toe en ik zag onderweg al ontluikende bloesem, bijzonder. Ik had voor een keer mijn paraplu meegenomen en wat een geluk want het kwam met bakken uit de lucht op deze zondag. In een koffietentje bij het Spui een bakkie gedaan en toen kwam mijn gebakjes eten afspraak binnen en kwam er gebak bij de koffie. Het was eigenlijk weer om samen een week in bed te kruipen maar ach een goed gesprek onder het genot van koffie met lekker gebak was ook een cadeautje op deze regenachtige zondag. Een bijzonder leuk persoon, zeker. Na alle gezelligheid werd ik gedumpt op De Dam want ik ging de klimaatmars bekijken. De regen kwam met bakken uit de lucht en ik werd drijfnat. En ik had best medelijden met alle jonge kinderen die met bordjes nat stonden te worden in de regen. Het was echt ontzettend druk en van kind tot grijze duif, iedereen in de klimaatmars door de stad. Ik heb er zelf niet zoveel mee maar ik sta open voor een andere mening en ik steek er altijd weer iets van op, bewust van… Het is ook maar goed dat we niet allemaal hetzelfde zijn en hetzelfde denken want dan zou de wereld erg saai zijn, ook bewust van… Ik ben meer van de natuur en van de fonkelende planeten en sterren in de lucht. Het klimaat is door de geschiedenis heen altijd aan het veranderen geweest. Ik was al tot mijn knieën nat en ik liep richting de metro en ik kwam onderweg nog hordes mensen tegen met bordjes en spandoeken die naar de mars toe gingen op De Dam. Het leeft wel, bewust van… Het is interessant om alle veranderingen te aanschouwen in deze tijd. Bij ons in het land zijn er binnenkort verkiezingen voor de provincie en er was de afgelopen week een debatje op de televisie. In mijn provincie is een provinciale partij en het lijkt mij logisch om daar op te stemmen. Er zijn weer genoeg partijen voor iedereen in de provincie om op te stemmen, zeker. Ik ga niet stemmen voor het waterschap want ik verwacht dat mensen met de juiste kennis van zaken van water gewoon in waterschappen zitten, daar ga ik mij echt niet mee bemoeien. Ja misschien dom maar dat ben ik ook af en toe en zelfreflectie pret. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CMYoyn

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>