De schoonheid van Aveiro…

Er zijn van die plaatsjes waar je mij gewoon mag laten voor een paar dagen en vandaag was er zo’n plaatsje. De melancholieke Portugees zou zeggen, zij heeft haar hart verloren aan de schoonheid van Aveiro. Er stond trouwens een schattig wit kerkje in het centrum met in de kerk een hart met achter het glas geel met blauwe tegeltjes, enig. De huisjes met de tegeltjes, enig. Ik heb mooie foto’s gemaakt en leuk zo die huizen en dan een waslijntje met wasgoed en een airco aan de muur. Er was ook een straatje met mooie graffiti op de muren, of ik moet misschien zeggen muurtekeningen. Echt een geweldig om te dwalen door de straatjes in Aveiro, de vissershuisjes en de vismarkt. In de kanalen rondom Aveiro sierlijke beschilderde zeewierboten en het gaf het geheel een vrolijk aanzien. Ik heb een tijdje langs de waterkant gezeten en af en toe zaten er mensen uit mijn groep in een van de bootjes en ik kon dan zwaaien en pret. Aan al het mooie komt een eind en zo ging de reis verder naar Coimbra en ik vond het daar zo niet leuk na Aveiro. De oude universiteit kon mij niet bekoren. En aan het einde van de dag reden we naar weer een hilarisch hotel met een discotheek op het terrein en ja de discojeugd ging om zes uur in de ochtend toeterend en juichend naar huis na een nacht van boem boem boem. Ik heb trouwens goed geslapen daar tot zes uur in de ochtend en pret. Het is wel grappig dat het tot nu toe altijd wel iets was met de overnachtingshotels. Bij de een geweldig diner, bij de ander geweldig ontbijt en bij de een goede kamer en bij de ander is er niet over nagedacht of zoiets. Het is wel het leuke van op reis en ik heb alleen een waterkoker gemist op de hotelkamers om oploskoffie en thee te maken. Ik wil graag direct koffie bij het opstaan en dus de volgende keer in de rugtas een mini waterkoker meenemen. Als het er niet is dan weet je pas wat je mist… Het leuke in dit hotel waren de witte schelpen bij het diner, het opdienen en het geluid van schepjes op het bord waren al leuk, lekker ook trouwens. Er zitten ook drie dames in de groep die elkaar ontmoet hebben bij de samen eten club, grappig.