Verlangen naar het heden en thuis…

In Évora nog een rondleiding gehad door het mooie plaatsje en een bezoek aan de Sao Francisco kerk gebracht met wederom een mooi beeld van Fatima in deze kerk. We waren verder vandaag in de drukke badplaats Cascais en er stonden lange rijen bij de tankstations want een staking van het brandstof transport. Ik hoop dat we nog terug kunnen vliegen en pret. We waren ook in Sintra en daar was het heel erg druk, te druk. We hebben daar wel lekker gegeten in een leuk restaurantje. In de middag met nog twee mensen getracht een heuvel te beklimmen en helaas mislukt en wel gelachen. Ik vind het trouwens leuk dat ze in Portugal gewoon bij de toonbank even een bakkie koffie drinken en iets eten in de kleine koffietentjes. En ik zag vandaag voor het eerst op straat een afvalbak met een zonnepaneel op de bovenkant en die met een voetpedaal open ging en geen dank u wel zei. En toen op naar Lissabon waar ik de mooiste hotelkamer tot nu toe heb op de tiende verdieping met balkon en met prachtig uitzicht over de stad. Ik wil nu eigenlijk wel naar huis en ik ben benieuwd hoe het met mijn ouders gaat en met oma. Ik heb al zoveel geschiedenis voorbij horen komen en geschiedenis gezien dat ik een beetje snak naar het heden. Ik zag in Lissabon trouwens elektrische fietsen en steps en een elektrisch laadpunt voor auto’s. Voor de aanleg van goede fietspaden in Portugal is een ervaren Nederlander nodig daar… Er zijn verder weinig zonnepanelen en windmolens te bekennen. De jongeren trekken weg en wie gaat alle steentjes nog onderhouden in het land en alle tegeltjes? De 3D printer of volgende uitvinding? In Lissabon veel rolkoffers en de panden worden een voor een opgekocht en mooi gemaakt en in de verhuur gedaan. Zeg maar, waar Amsterdam nu een beetje van terug wil komen en pret.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

dcrV5

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>