Bikkels hebben de toekomst en lachwekkend oud

Afgelopen week ben ik werkzaam geweest in een sector, die voor mij compleet nieuw was. Ik heb heel wat geleerd en het was super leuk. De dag na Nieuwjaarsdag, was ik al vroeg op weg naar mijn werk en daar zag ik het volgende straatbeeld. Kleine jongetjes van een jaar of 6 á 8 met kleine skelters, met erachteraan een kerstboom. Zwoegend en elkaar helpend om die kerstboom thuis te krijgen. Bij ons in de dorpen krijgen kinderen voor het inleveren van een kerstboom 0,50 eurocent. Nieuw dit jaar is, dat de kerstbomen niet worden verbrand maar worden versnipperd. Versnipperen is beter voor het milieu.

Een schitterend straatbeeld met allemaal kleine jongetjes die wat geld willen verdienen en samen buiten zijn, door weer en wind. Ze bestaan dus echt nog. Van deze bikkels moeten wij het straks bewust gaan hebben! Hele tuinen vol met kerstbomen die van daar uit weer naar het inzamelpunt gebracht gaan worden. Als je 20 bomen hebt is dat toch weer 10 euro, leuk verdienen toch?

Jonge bikkels en ouderen die klagen, twee uitersten. Ik kom zelf nogal eens in het ziekenhuis en soms moet je toch echt wel lachen. Ik had het er van de week nog met iemand over, die hetzelfde had waargenomen. Toch maar eens even over schrijven dus.

Je zit in de wachtkamer en dan zitten er mensen van een jaar of 70, vaak samen. Je ziet meteen wie de broek aan heeft thuis. En klagen dat ze doen. “Die dokter is ook nooit op tijd.” En als ze dan wel eens 5 minuten voor de afspraak worden binnen geroepen, breekt er ook paniek uit. “We zitten net, hij is nooit te vroeg.” Als ze naar buiten komen, kijkt een van de twee altijd zuur en vaak is dat niet de persoon waar het eigenlijk om gaat. “Moeten we weer naar twee hoog om bloed te laten prikken, zucht.”  En ook een leuke: “zijn we niet op tijd thuis voor het eten, want we eten altijd om 12.00 uur.” Je kunt er een soap van maken, maar ik denk niet dat er nog televisiecamera’s in dit ziekenhuis toegelaten gaan worden. Toch zou het wel leuke televisie zijn!

Maar dit zijn wel de ouderen, die vaak zitten te zeuren over de jeugd van tegenwoordig. Zelf denken ze zo rechtlijnig als het maar kan. Hoort dit bij de leeftijd? Nee, want ik kom ook genoeg ouderen tegen die niet zo reageren. Of hadden deze ouderen vroeger, als dit bestond, ook een rugzakje gekregen? Ik denk van wel en ze hebben ook weer hun eigen verhaal. Ik oordeel niet, ik lach erom.

Voorlopig beleef ik veel pret tijdens het wachten en heel veel andere mensen ook. Wees je er dus van bewust, klagende oudere man of vrouw, dat je geobserveerd word! Geen camera voor nodig en de amusementswaarde is hoog.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JhHDq

Please type the text above: