Zeg het met bloemen…

Het was gisteren een fantastische dag, een ding kan een dag goedmaken. Ik kwam thuis uit mijn werk en de bloemist was geweest en ik kon bij mensen in de straat bloemen afhalen en gênante pret. Een prachtig boeket bloemen met zonnebloemen erin stond daar in de gang op mij te wachten. En meteen even kennis gemaakt met de aardige buurtgenoot en zoals ik vernam daar, achter elk deurtje gaat een eigen verhaal. Het boeket was een bedankje van de vrienden van mijn oppas vakantiehuis en erg lief! De grap van de dag was natuurlijk dat ik mij niet hoefde te generen want het boeket was gelukkig te tillen en haalde de 25 kilo bij lange na niet en echt heel veel pret. Nou bedankt lieve vrienden! Het was verder weer een aparte dag gisteren en ik blijf erbij, heel veel dingen horen bij de psychiater en de mentale zorgverlener en niet bij een gewone arts. Een cliënte wilde bijvoorbeeld haarlak op het boodschappenlijstje zetten. Kan niet, want er staan nog bussen genoeg aldus de verzorger. Nee die staan er niet, aldus mijn persoontje. Huh? In het brein van mevrouw zijn nog helder, de herinnering, de naam en de geur van haarlak nummer 1 en de haarlak die is gekocht, zegt haar niets omdat het haarlak is van nummer 2, totaal anders qua geur, naam en bus. Voor mevrouw is er dus geen haarlak in huis, zo werkt haar brein nu. Ik was wel duidelijk en de bussen van haarlak 2 verdwenen en er worden nu bussen van haarlak nummer 1 gekocht. Het kan best dat het over een half jaar het niet meer uitmaakt wat voor merk, maar nu is de herinnering er nog wel. Ik denk zelf trouwens dat er ziektebeelden zijn waarbij het tot de dood van iemand wel blijft uitmaken qua geur en beleving,ligt net aan wat er aangetast wordt in het brein. En er komen ook lichamelijke klachten voort vanuit het brein, ik ben een roepende in de woestijn zo voelt het af en toe. Het is jammer dat ik bij veel mensen, waaronder bij mijn moeder niet een nul punt of bijna nul punt qua medicatie kan genereren, pas dan zie je wat lichamelijk is of mentaal. Een beetje van, geef iemand twee pepermuntjes en zeg dat het twee paracetamol tabletten zijn en dan eens kijken of de hoofdpijn zakt of niet. En zo zijn er nog heul veul dingen op te noemen. Een planbord is ook zo belangrijk met tekst of met picto’s. Het was de afgelopen week best wel lachen want mijn vader was even weg en ik kwam opeens naar beneden en toen was mijn moeder aan het proberen om kaaskoekjes en cashewnoten open te maken. Die blik van haar toen ik voor haar neus stond… Een betrapt kind dat snoep uit een kastje haalt bij afwezigheid van… We gaan samen kaaskoekjes eten ma, Goudse en kaas en koekjes zitten als lekker in haar brein en dus goed. Nou en mijn eigen brein was blij met een boeket geurende bloemen vandaag.

One thought on “Zeg het met bloemen…

  1. Ook dit met instemming gelezen. Ja, die medicijnen … dat ligt helaas ingewikkeld, want met een paracetamol kun je dat nog proberen, maar met een anti-epilepticum of -psychoticum kan het nog aardig misgaan, ben ik bang… Toch in wezen… heel veel dingen moeten met pillen weggepoetst worden die eigenlijk tekortkomingen van de maatschappij zijn… Ik zit weleens naar Dr. Phil te kijken en dan denk ik: tja… als ìk een jaartje in zo’n dure privé-kliniek kan doorbrengen met uitgebreide nazorg, dan kan het bij mij misschien òòk zonder medicijnen… maar intussen moet je wat… van die dingen ja…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

ZSdv

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>