Duinkerke en Nieuwpoort…

Een serieus dagje vandaag. Via de Belgische kust naar Duinkerke in Frankrijk. Het oorlogsmonument op de nieuwe boulevard en het oorlogsmuseum. Zo bij de zee en op het strand met de ogen dicht, heel goed voor te stellen hoe het daar geweest moet zijn in oorlogstijd, bizar. Het vluchtelingenkamp in het nu 2019 was 5 dagen geleden net ontruimd in Duinkerke, anders waren we daar ook nog even gaan kijken. Heden en verleden in Duinkerke. We zijn de Belgische kust afgereden en ik viel bijna van verbazing in zee van de bouw aan de kust. Overal appartementen en overal bouwkranen en bij ons in Nederland is er een woningtekort. Ik zou zelf nooit zo dicht aan de kust bouwen maar investeren in duinen en waterbuffer polders achter de duinen, tja. De benzine was wel 25 cent tot 30 cent goedkoper in BelgiĆ« en dus even tanken want Nederlanders. En door naar Nieuwpoort en wat een prachtig oorlogsmonument daar van WO I. Een rondje langs de sluizen gelopen en wederom een prachtig ijzer gedenkteken, het verhaal van de Duitse invasie. Het blauwe lampje, als teken van licht. De wereld kan nu ook wel wat licht gebruiken…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

dfFqE3

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>