Sluis, heel erg bijzonder…

Vandaag weer een toerritje door Zeeland gemaakt en we kwamen door de grappigste dorpjes. We hebben veel opgezocht op vakantie en de betekenis van de plaatsnaam Boerenhol was er daar een van en pret. Er is veel landbouw in Zeeland en overal de bergen met aardappels. We hebben een mooie indruk gekregen van Zeeland. Wij waren allebei al een paar keer in het bovenste deel van Zeeland geweest met de Deltawerken en Neeltje Jans dus vandaar dat wij nu lekker onderin Zeeland blijven. Wij waren vandaag in de ochtend in de vissershaven van Breskens en daar was ook nog een klok. Er worden vooral garnalen gevangen. In de middag naar Sluis geweest en daar hebben ze heule andere speelgoedwinkels. In deze speelgoedwinkels was het meestal wel duidelijk of het voor een man of voor een vrouw was en heul veul pret. We gingen later in de middag naar het Bizarium. Het Bizarium is een museum vol met bizarre uitvindingen. Een kalebas met wespen erin trilt en Cleopatra wist wel weg met dit speelgoedje in haar tijd volgens het museum. We lagen ergens onder het belfort van Sluis van het lachen… Ik zou iedereen een bezoek aan dit museum aanraden, het is te leuk. Het gaat ook over uitvindingen en dat je na heel veel manieren die niet werken er opeens achter komt wat wel werkt. Bizarium is ook voor de naïeve dromer, de groteske verliezer, de onverschrokken idealist die regels breekt en niet in de wereld past of voor wie de wereld nog niet klaar is. Deze tekst stond op de muur bij de ingang van het museum en wij voelden ons er meteen thuis en pret. Wij vonden Sluis leuk en heel erg bijzonder…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

IU39

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>