O kom er eens kijken…

Je kan wel heel veel geld verdienen, als je niet sociaal bent dan ben je arm. Ik vond het een prachtige uitspraak de afgelopen week van een vriendin. Hoe goed het jezelf ook gaat, altijd oog houden voor mensen die het minder hebben, aldus Inkie zelf. Het is weer Sinterklaas vandaag, een leuk en gezellig feest voor veel mensen. Ik ben mij er wel bewust van dat sommige mensen niet aan pakjesavond kunnen doen door omstandigheden. De Sinterklaas toeslag is misschien een idee, alhoewel de andere toeslagen eerst beter recht op het paard van de Sinterklaas gezet kunnen worden… De herinneringen aan Sinterklaas en de oude liedjes zijn hier in huis leuk. Ik had bij mijn ouders Sint en Piet poppetjes van chocolade in de pantoffels gedaan en mijn moeder was zo blij als een kind. Een heel klein gebaar en iemand met hersenletsel is blij. En nog meer goed nieuws want mijn vader heeft uit eigen overweging zijn oude auto onlangs weg gedaan. Niet omdat het moet, wel omdat het kan en pret. Ik was heel erg trots op mijn vader want liever veilig achter het stuur dan onzeker op de weg. Er zijn in Nederland plannen om de maximum snelheid overdag naar 100 te doen, ja kan ook niet anders dan met zoveel inwoners met auto’s op een klein stukje grond dacht ik. De veranderingen volgen elkaar hier in mijn land heel erg snel op, te snel en door de wirwar aan regels waren dingen al niet duidelijk en nu worden ze nog onduidelijker of de gevolgen zijn niet meer op te lossen en dan schaffen we iets helemaal af en pret. Ik heb zelf wel gelachen bij tante huisarts. Zullen we dan gelijk maar even de APK bloed laten prikken? Zij bedoelde suiker en cholesterol etc. Nee dus, niet nodig daar kom ik niet voor. Stel ik ga met mijn kapotte koffiezetapparaat naar het repaircafé, of te wel naar de repareer sporthal en pret. Ik neem alvast mijn elektrische tandenborstel mee, de radio, de wekker en de lamp die allemaal nog prima werken maar stel je voor dat deze dingen ook kapot gaan straks… Ik kan ze maar beter alvast laten nakijken. Ik zou mijzelf voor achterlijk verklaren dan en pret. Er zijn grenzen aan vooruit kijken. Nou zo voelde de aangeboden bloedprik APK voor mij. Ik kan wel begrijpen dat er mensen zijn die alles willen weten en uitsluiten en voor wie de angst wegnemen wel belangrijk is, tja iedereen is anders. En over wat jaren dan hangt er gewoon een scherm in huis waar ik voor kan gaan staan en die zegt wat er loos is en dan nog, doe ik er dan iets mee of niet. In het ergste geval heb ik dan niets meer te zeggen en komt het karretje op de rail voorrijden om mij naar de repareer robot te brengen. Nou terug naar het nu met Sinterklaas vandaag en dan op naar Kerstmis. 

One thought on “O kom er eens kijken…

  1. Ik heb vorig jaar een cardio APK gedaan, maar dat was omdat er symptomen waren die in die richting zouden kunnen wijzen en ik ben altijd een beetje bang geweest dat ik iets aan mijn hart zou krijgen, maar op dat moment bleek ik juist een bijzonder sterk hart te hebben. Máár… dat wil helemaal niet zeggen dat het uitgesloten is dat ik morgen dood neerval door een hartstilstand. Zo’n APK is geen garantie dat er niets aan de hand is. Er kan ergens in je lijf een heel klein zwak plekje zitten dat plotseling ‘plop’ zegt… Je hebt groot gelijk. Ik hoef ook niet te weten waar die symptomen wèl vandaan kwamen. Ik heb door de jaren heen een intense afkeer van wachtkamers ontwikkeld. Als het echt nodig is, dan zien ze me wel weer.

Comments are closed.