Het wiel weer uitvinden

Wie gaat het wiel uitvinden voor Syriƫ? Honderdduizenden vluchtelingen zijn zwaar getroffen door de oorlog. Mensen zoeken vanwege het zware winterweer, beschutting in grotten! Mensen zitten in kampen en mensen sterven. Niemand, maar dan ook niemand grijpt in. Een Europa, wil dat zeggen dat we alles daar buiten bewust negeren?

We zijn te druk met het ‘redden’ van ons eigen land. De MTS en de MEAO komen terug. De HTS en HEAO ook. Er lagen nog wat oude wielen op zolder, o nee, op school. Waarom iets wat vroeger goed was, niet opnieuw van stal halen? Het onderwijs moet op schop en terug naar waar het voor bedoeld was, mensen iets leren. Dan komen die jongens met hun zeilboot, ook vanzelf weer terug naar Nederland. Alleen een piepend wiel krijgt olie. Nou, aandacht hebben die jongens nu wel gekregen.

Misschien wil ook eens iemand bewust bestuderen, of de premie A en de premie C woningen weer van stal gehaald kunnen worden. In plaats van te onderzoeken van welke muziek je het verkeerde pad op gaat. Er zijn er toch genoeg andere zaken, die het bestuderen waard zijn? Het wiel hoeft soms niet opnieuw uitgevonden te worden.

Pipo de Clown had ook een wagen op wielen, Mammaloe is nu overleden. Misschien is dat ook een oplossing voor het huizen probleem. De wooncaravan? Je ziet nu al dat mensen na een huisuitzetting in een caravan gaan wonen, gaat ook een nieuwe markt worden, let op mijn woorden.

In de zorg kun je ook best wat oude wielen vinden. Wat te denken van de administratie? Moet je echt alles wel bijhouden in de verzorginstellingen? Is het niet beter, om de zorg bewuster te besteden aan het bed of in de woning. Zijn we ook af van: “ze zitten alleen maar op kantoor voor de computer.”

In de wielersport liggen geen oudere betere wielen, want voor zover ik heb kunnen nagaan is er altijd doping of iets dergelijks geweest. Hier zal dus een nieuw bewust wiel uitgevonden moeten worden. Of we moeten de fiets aan de haak hangen.

De Nederlandse transportsector krimpt ook verder. De wielen van de vrachtwagens hebben het zwaar. Welk oud wiel, ligt hier nog ergens in een wagen, om dit tij ten goede te keren?

Je kunt het wiel niet opnieuw uitvinden, ook te letterlijk nemen. Door als arts eerst hier in Nederland verdacht te knoeien en het dan in Duitsland, weer op dezelfde manier verder verknoeien. Dit soort wielen, mag best wat vaker bewust een spaakje in gestoken worden.

Of in de ochtend een winkeldiefstal plegen, opgepakt worden en de volgende dag, na je vrijlating weer hetzelfde doen. Door niemand in de wielen gereden.

Oude wielen, nieuwe wielen, allemaal goed, als je maar een wiel hebt om bij te dragen aan een bewuste oplossing.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mOJrM

Please type the text above: