La revedere!

Een bijzondere dag vandaag 11 april 2020… Ik maak in de vroege ochtend heel langzaam het papier open van mijn pakje en daar verschijnt een boek. Ik neem een slokje van mijn Inkie espresso en ik neem een hap van mijn vers geurende broodje terwijl mijn vingers liefkozend over de kaft van het boek gaan. Een prachtig boek en ik geniet van de prachtige foto op de kaft. Ik hoor in de verte het geluid van een vliegtuig, een van de weinige vliegtuigen nog in de lucht. Ik laat mij meevoeren met het geluid van het vliegtuig en ik sta opeens zelf in de foto van de kaft van mijn boek. Ik wandel via de kaft verder het boek in en ik zie veel mooie wijnvelden. Ik ruik eten en worstjes, Mititei worstjes. En ik zie opeens sneeuw, hoog in de bergen en ik sta bij de Karpaten, heel lang geleden gevormd door een boemiedieboem tussen twee tektonische platen. De oude houten huisjes in een dorpje met op de achtergrond de Karpaten, wat mooi zeg. Ik wandel verder en af en toe vliegt er een pelikaan over mijn hoofd op weg naar de Donaudelta. Er zijn ook veel orthodoxe kloosters hier en kerken. De geschiedenis van dit land is immens en er is hier een tijd voor Ceausescu en een tijd na Ceausescu. Het prachtige Boekarest en ik wandel door de oude wijken en ik rust even uit in een parkje om een flesje water uit mijn rugzakje te pakken en om een broodje te eten, genieten. Ik zie na wat pagina’s verder met de wandeling door mijn boek opeens de zee, de Zwarte Zee. Heel toeristisch en ik wandel snel weer verder naar de Donaudelta en ik spring op een bootje en ik vaar door de geulen en meren van de Donaudelta. Ze hebben hier in een reservaat nog 400 jaar oude eiken en zelfs wolven. Ik wandel weer verder en ik kom in Sibiu, een grote middeleeuwse stad en ik voel mij hier meteen thuis! Ik zie een sierlijke barokgevel van een museum. Ja, het is hier wonderschoon. Ik sla de commerciële Drakula onderweg over, ik ken de geschiedenis van de Munteense prins en pret. De schilderingen op glas zijn wel mooi en misschien past er een klein glasicoon als souvenir in mijn rugzakje mee naar huis. En zo kom ik aan het einde van mijn reis door het boek en het was een prachtige vakantie!                                                                                                                        Ing, kom je beneden want jouw moeder wil onder de douche… O ja, ik zit thuis vandaag in Nederland. O ja, ik zou vandaag met mijn reismattie naar Roemenië gaan. O ja, corona dus niet op vakantie, we hebben wel een coronavoucher en pret. Kijken naar wat ik wel heb in coronatijd 2020… Het was een prachtige vakantie zo met en in mijn boek! Roemenië, een prachtig land zo te zien en misschien tot ziens in betere tijden, la revedere!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

vlhw

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>