Kom niet naar zee want geen weecee…

Als het er niet is dan weet je pas wat je mist… Nou er is een ding wat de meeste mensen echt missen en ik zelf ook trouwens… het toilet onderweg. Het gemis van de horeca is ook het gemis aan even iets eten of drinken ergens en gelijk plassen. Wildplassen is verboden in Nederland. De wandel en fietstochten vangen dus aan met lege blaas en zijn afgelopen als de drang naar plassen te groot aan het worden is en pret. Wie mag er eerst plassen thuis is wel een ding aan het worden nu en pret. En zo blijf je vanzelf dichtbij huis, niet dankzij allemaal maatregelen, nee dankzij de blaas van de mens. Ik zou echt op die borden naar de stranden zetten, ga niet naar de zee want geen weecee en pret. Het afgelopen weekend even een route gefietst op blaasafstand door het sierteeltsector gebied. Ook bizar weer, de handhavers, de afgesloten wegen en de rood witte afzetlintjes. Waar bijna niemand zich bewust van is… aan alle fotograferende mensen in de velden, het is jullie veld niet! Het veld kost heul veul geld, de grondprijs per hectare en de bloemen en bloembollen zijn niet van jullie maar van kwekers. Een kweker had weer een diepe zucht en was bakken aan het neerzetten bij een nog open gaatje met toegang tot zijn veld want weer een paar toeristen in zijn veld. Mensen, neem een foto in een plukveld speciaal voor toeristen of blijf op de weg om een foto te maken. En naaktfoto’s maken in een veld, bloemen stelen, het kan blijkbaar allemaal en zucht. De sierteelt is ook een sector en hard geraakt door de veranderde weersomstandigheden en de corona. De groene veiling velden, stukken land voorheen van een kweker en nu van de bank. Wie wil zo’n veld nog kopen op een veiling? Ondernemers staan voor een enorme uitdaging de komende jaren. En vandaag op Koningsdag waren er alleen overal vlaggen buiten en mensen die oranje gebakjes gingen halen bij de bakker of bij de supermarkt. En verder wat mensen met de buurtjes samen op afstand in de zon buiten en in oranje kleding en kinderen die spelletjes deden op straat. Nou ben ik niet meer zo van de erge drukte maar dit was toch wel heel summier om te zien. Het was een leuk weekend en veel gelopen langs het strand en wat gefietst en verder thuis en thuis en thuis gebleven met mijn vriend, niet eens zo erg na elkander bijna twee maanden niet gezien te hebben…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

3T4v

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>