Nog meer monumenten…

Zo, vandaag de laatste van onze wensenlijst in ons rondje bij Moerdijk. En zo liepen wij in de ochtend in de oude marziekenstad Bergen op Zoom. Onze eigen stadswandeling ging door een deel van de stad met als hoogtepunt toch wel Het Markiezenhof. Wij gaan eigenlijk bijna nooit ergens naar binnen want de buitenkant is al geweldig om te zien en zo houden we de uitjes betaalbaar. Het is opvallend hoeveel monumentale gebouwen landelijk tegenwoordig het eigendom zijn van de gemeente. En in de meeste gebouwen zit dan een museum, zijn trouwlocaties, evenementen of wonen zelfs mensen. Het gebouw blijft dan wel in zijn oorspronkelijke staat en soms met wat met renovatie. Ik vraag mij wel eens af wat de mensen uit vroegere eeuwen hiervan zouden zeggen en pret. Nou het was een leerzaam en leuk rondje in Noord-Brabant. De weg naar huis ging langs Gouda en we hadden nog energie over… En we hebben ons ook in Gouda een paar uur vermaakt en ik wil daar nog wel een keer heen om de Sint-Janskerk te bezoeken en nog wat andere dingen. Wij waren helemaal weg van de Museumhaven van Gouda. De schepen en de haven en de sluis en de oude panden van vroeger en de molens, zo leuk. We kwamen tijdens onze wandeling ook een immens monument tegen onder bomen van een oud burgemeester van Gouda. We vroegen ons af wat je gedaan moet hebben in je leven voor zo’n groot eerbetoon? Even opzoeken dus… de man en zijn zoon hadden Gouda destijds groot en voorspoedig gemaakt. Nou genoeg gezien en nog genoten van wat hapjes op het plein met wat drinken en nog even genoten bij de Reeuwijkse Plassen alvorens huiswaarts te keren. Het was weer gezellig. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

uK7b

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>